Hyppää sisältöön
Tiedote

Ylhäistentien Vauvaperjantaissa Meritähdenlento-sirkusesitys Vauvan päivänä pe 29.9.2023

Julkaistu 22.9.2023 12:56

Blind Gut Company: Meritähdenlento, kuva Tuomas Vuorinen

Ensi viikon perjantaina 29.9.23 vietetään valtakunnallista Vauvan päivää ja mikä olisikaan parempi päivä aloittaa syyskauden Vauvaperjantait Ylhäistentiellä! Perjantaina 29.9. klo 11 kansalaisopiston teatteriluokassa päästään nauttimaan vauvoille suunnatusta sirkusesityksestä, Meritähdenlennosta.

Retki vedenalaiseen maailmaan

Nykysirkusryhmä Blind Gut Companyn Meritähdenlento-esityksessä vauvat läheisineen pääsevät sukeltamaan vedenalaiseen maailmaan. Meritähdenlento on pehmeästi pyörteilevä sirkusmatka meren pohjalta kohti pintaa. Matkan aikana kohdataan meren asukkaita aisteja kutkuttavassa ympäristössä. Vedenalaisessa maailmassa seikkailevat kahden esiintyjän lisäksi muun muassa leikkisät kalat, mystiset meduusat ja värikkäät korallit. Vauva pääsee nauttimaan meren syleilystä katsellen, kuunnellen ja tunnustellen turvallisessa ympäristössä.

Blind Gut Company on vuonna 2015 perustettu kokeilunhaluinen nykysirkusryhmä. Esityksissään ryhmä tarkastelee ympäröivän maailman ilmiöitä leikkisällä ja kriittisellä otteella. Ryhmä pyrkii tarjoamaan koskettavia ja luovaan toimintaan innostavia esityksiä kaikenikäisille katsojille.

Meritähdenlento sopii ihan ensimmäiseksi kulttuurikokemukseksi

Meritähdenlento-esitys on sanaton ja ohjeistus on suomeksi/englanniksi. Lavalla nähdään Saana Peura ja Tuomas Vuorinen. Esityksen ohjauksen, lavastuksen ja puvustuksen on tehnyt Blind Gut Company ja valo- ja äänisuunnittelun Tuomas Vuorinen. Esityksen tuotannosta vastaa Cirko – Uuden sirkuksen keskus ja Blind Gut Company.

Meritähdenlento sopii ihan ensimmäiseksi kulttuurikokemukseksi, se on suunnattu 0-1 -vuotiaille oman aikuisen kanssa. Esityksen kesto on noin 30 minuuttia ja liput myydään 10e yhteislippuina vauva-aikuinen pareille. Esityksen yleisökapasiteetti on vain 15 vauva-aikuinen -paria, joten lippu kannattaa ostaa tai varata etukäteen verkkokaupasta. Esitykseen käy myös pääkirjaston neuvonnasta lainattavissa oleva Näkkäri-kortti, jolla vauva-aikuinen -pari pääsee maksutta esitykseen. Näkkäri-kortilla tulijoitakin kehotetaan varaamaan paikka esitykseen sivuston verkkokauppa.salo.fi -kautta.

Yleisöpalautetta Meritähdenlento-esityksistä:
”Kaikki vauvat (ja vanhemmat) olivat haltioituneita. Iso iso kiitos!”
”Todella hyvin toteutettu vauvat huomioon ottaen ja heidän uteliaisuuttaan herätellen.”
”Alkuun mietin mitähän näin pieni (3 kk vauva) saa irti kulttuuritapahtumasta, mutta esitys oli todella taitavasti toteutettu. Salissa oli rauhallista koko esityksen ajan, niin lumoutuneita vauvat olivat.”
”Ihana esitys, vauva ja aikuinen tykkäsi”

Valtakunnallista vauvan päivää vietetään jo seitsemättä kertaa

Tämän vuoden Vauvan päivän teemana on ”Vauvoissa on valo”. Valtakunnallisen vauvan päivän järjestää VauvaSuomi ry yhteistyössä eri perhetoimijoiden kanssa ja teemapäivää vietetään vuosittain syyskuun viimeisenä perjantaina. Ensimmäistä kertaa Vauvan päivää vietettiin 29.9.2017.

VauvaSuomi ry:n tavoitteena on tehdä Suomesta entistä vauvamyönteisempi maa. Yhdistys toivoo, että perheissä, työpaikoilla, palveluissa ja koko valtakunnassa kiinnitetään huomio vauvoihin – tulevaisuuteemme. Vauvan päivän juhlimisen muodot ovat yhtä yksilöllisiä kuin vauvat ja perheetkin. Vauvan päivään voi osallistua haluamallaan tavalla kuka vaan aiheesta ja asiasta kiinnostunut tai jota se koskettaa! Sosiaalisessa mediassa vauvan päivää voi juhlistaa aihetunnisteella #vauvanpäivä, #vauvanpaiva tai #vauvanpaiva2023.

Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut aloitti viime keväänä yleisötoiveiden perusteella vauvoille ja vauvaperheille suunnattujen kulttuuriesitysten järjestämisen Ylhäistentie 2:n teatteriluokassa. Esityksiä järjestetään kaksi keväällä ja kaksi syksyllä. Kulttuuripalvelut osallistuu nyt ensimmäistä kertaa Vauvan päivän ohjelmaan ja toivoo, että tästä tulee Salossakin vuosittainen perinne, johon saataisiin myös yhteistyökumppaneita mukaan!

Lisätietoja:

Sini Lundgren, kulttuurituottaja, Salon kaupunki p. 044 778 4983, sini.lundgren@salo.fi
Saana Peura, tuottaja / Blind Gut Company, p. 045 675 3421, info@blindgut.com