Hyppää sisältöön
Tiedote

Mielenterveyttä vahvistava harrastustoiminta -pilottikoulutukset lasten ja nuorten ohjaajille 8.3.2023 Salossa

Julkaistu 14.2.2023 13:34, Päivitetty 14.2.2023 17:22

Salon kaupungin toimijat ja MIELI Suomen Mielenterveys ry ovat yhdessä suunnitelleet koulutuksen, joka on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten harrastustoimintaa Salossa ohjaaville ohjaajille, joita ovat esim. yhdistysten, kaupungin ja seurakunnan ohjaajat. Osaamistarpeita on kartoitettu syksyllä 2022 harrastusohjaajille tehdyn kyselyn avulla.

Koulutuksen tavoitteena on tarjota osallistujille välineitä lasten ja nuorten mielenterveyden edistämiseen. Koulutuksen järjestäjänä toimii Salon kaupunki yhteistyössä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa.

Koulutuksen käytyään osallistuja osaa:

  • tarkastella oman toiminnan vaikutusta lapsen tai nuoren mielenterveyteen
  • hyödyntää mielenterveystaitoja osana ohjaustyötä
  • vahvistaa lapsen tai nuoren mielenterveyttä
  • kohdata lapsen tai nuoren arvostavasti
  • toimia, jos herää huoli lapsen tai nuoren mielen hyvinvoinnista

Keskiviikkona 8.3. järjestetään kaksi samansisältöistä koulutusta klo 12.00-15.30 ja 16.30-19.30. Koulutuksiin ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa uusi.opistopalvelut.fi/salo. Päiväkoulutuksen kurssinumero on 200401 ja iltakoulutuksen 200402. Koulutukset ovat maksuttomia ja ne toteutetaan kansalaisopiston tiloissa (Ylhäistentie 2). Osallistujille tarjotaan pieni välipala. Molempiin koulutuksiin mahtuu 66 osallistujaa. Koulutuksesta saatua palautetta käytetään koulutuksen kehittämistyössä. Kouluttajana toimii MIELI Suomen Mielenterveys ry:n asiantuntija Taru Tanskanen.

Mainos jonka teksti löytyy kokonaisuudessaan uläpuolella olevasta tekstistä