Hyppää sisältöön
Tiedote

Muovipullopostia-lastenkonsertti opastaa luonnonsuojeluun Näkkärin Lasten lauantaissa

Julkaistu 9.4.2024 10:09

Muovipullopostia-yhtye tuo ympäristötietoutta lapsille kansanmusiikin ja luovien metodien avulla.

Muovipullopostia-lastenkonsertti rantautuu Salon Kulttuuritila Näkkäriin Lasten lauantaina 13.4. klo 13. Juonellisessa lastenmusiikkikonsertissa on ekologinen viesti: ”Roskat eivät kuulu uimavesiin eivätkä norpan kotiin. Itämerestä ja koko planeetastamme on pidettävä huolta”. Konsertissa lapset pääsevät kiinnostumaan kierrättämisestä ja luonnonsuojelusta kansanmusiikin ja esittävän taiteen keinoin.

Konsertti on osallistava, opetuksellinen ja mukaansatempaava esitys, joka opastaa lapsia huolehtimaan vesistöjemme puhtaudesta, roskaamisen vähentämisestä ja ympäristön kunnioittamisesta. Konsertissa seikkailee mieliala-mustekala, joka tapaa veden alla asuvia ystäviään. Konsertin tarinassa ilkeät roskaajat ovat saaneet kauheaa tuhoa aikaan heittäessään roskia mereen ja rannalle, joten ystävyksien ei auta muu kuin siivota meri roskaajien jäljiltä.

Yhdistävänä tekijänä kansanmusiikki

Esitys on suunnattu yli 4-vuotiaille ja sen kesto on noin 35 minuuttia. Kuulijat pääsevät eläytymään konserttiin laulamalla ja tanssimalla mukana. Konsertin esittää 7-henkinen bändi, joka on muodostunut aikoinaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän opiskelijoista. Idea konserttiin syntyi kansanmusiikin luovat metodit -kurssilla. Bändi koostuu taitavista nuorista muusikoistas, jotka laulavat sekä soittavat monenlaisia soittimia pianosta haitariin ja kanteleeseen. Konsertin musiikki koostuu kansamusiikkiperinteestämme ammentavista kappaleista ja sovituksista sekä bändin omista sävellyksistä.

Muovipullopostia-kokoonpano:

Saija Penttilä, basso ja laulu
Maimu Jõgeda, haitari ja laulu
Iida-Maria Kuronen, kantele ja laulu
Verna Kylmänen, piano ja laulu
Viive Virtanen, viulu ja laulu
Onni Rajaniemi, kitara ja laulu
Aurora Visa, kantele ja laulu

Tervetuloa Näkkäriin!

Kulttuuritila Näkkäri sijaitsee Salon kansalaisopiston yhteydessä osoitteessa Ylhäistentie 2. Näkkärin Lasten lauantai -tapahtumasarjan tuottaa Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut. Muovipullopostia päättää Näkkärin Lasten lauantaiden kevätkauden ja syyskausi alkaa taas syyskuun toisena lauantaina 14.9. Yksittäiset liput Näkkärin Lasten lauantaihin maksavat 10 euroa ja 28 euron perhelipulla esitykseen pääsee 4 katsojaa. Alle kolmevuotiaille ja avustajille on esitykseen vapaa pääsy. Lippuja Lasten lauantaihin myydään Salon kaupungin verkkokaupassa sekä tapahtumapaikalla korttimaksulla tai E-passilla 30 minuuttia ennen esitystä. Lisäksi Salon pääkirjaston neuvonnassa on lainattavissa Näkkäri-kortteja. Yhdellä Näkkäri-kortilla pääsee kaksi henkilöä sisään maksutta.

Lisätietoja
Sini Lundgrén
Kulttuurituottaja
Vapaa-ajan palvelut
+35827784983