Hyppää sisältöön
Tiedote

Muutokset terveyspalveluiden käytännöissä laboratoriotestillä varmistettujen koronavirustartuntojen osalta 4.3.2022 alkaen

Julkaistu 3.3.2022 15:42, Päivitetty 4.3.2022 11:03

4.3.2022 ja sen jälkeen positiivisen koronatestituloksen saaneille henkilöille ei enää soiteta tartuntatautitiimistä, eikä kotihoidossa olevia koronapositiivisia aseteta tartuntatautilääkärin määräämään eristykseen. Jos positiivisen koronatestituloksen saanut henkilö joutuu olemaan poissa työstä tartunnan leviämisriskin takia, hän voi saada Kelan myöntämää tartuntatautipäivärahaa. Tartuntatautipäivärahaa on mahdollista saada siitä päivästä alkaen, kun positiivinen testitulos on valmistunut tartuttavuusajan loppuun. Tartuttavuusaika koronapositiivisilla on 5 vrk oireiden alusta. Lisätietoja Kelan verkkosivuilta.

Mikäli positiivisen tuloksen saanut henkilö tarvitsee todistuksen tartuntatautipäivärahaa varten, eikä saa sitä työterveyshuollosta, tulee hänen ottaa yhteyttä alla olevaan numeroon.
HUOM! Puhelinlinja avautuu ma 7.3.2022 klo 8.

  • 02 772 3394/ Koronapositiivisten todistukset (takaisinsoittojärjestelmä)
  • Ma – to klo 8-15.30, pe klo 8-14.30

Mikäli positiivisen tuloksen saanut ei tartuttavuusajan päätyttyä ole vielä työkykyinen, on jatko sairauslomaa, johon todistus pyydetään työterveyshuollosta tai omalta terveysasemalta. Myös mahdollinen testitulosta edeltävä aika on sairauslomaa.

Henkilöt, jotka on aiemmin puhelinkontaktissa asetettu eristykseen, tulevat saamaan eristyspäätöksensä, mutta näiden kirjoittamisessa on tällä hetkellä yli kuukauden viive.

Sote-toimintayksiköiden asukkaat ja potilaat eristetään jatkossakin yksikköepidemioiden hillitsemiseksi.

Koronapositiivisen tulee välttää perheen ulkopuolisia kontakteja vähintään 5 vrk ajan oireiden alusta lähtien ja tarvittaessa pidempään, kunnes on ollut oireeton 2 vrk ajan. Oireettomuudella tarkoitetaan, että kuume on poissa ja muut oireet selvästi vähenemässä. Haju- tai makuaistin muutos tai lievä ärsytysyskä ainoana oireena eivät vaadi eristyksen jatkamista. Oireettoman koronapositiivisen tulee välttää perheen ulkopuolisia kontakteja 5 vrk ajan näytteenottopäivän jälkeen.

Ohjeita ja tietoa koronasta Salon kaupungin verkkosivuilla