Hyppää sisältöön
Tiedote

Myrskyn aiheuttamista häiriöistä

Julkaistu 8.8.2023 14:32, Päivitetty 8.8.2023 15:08

Kesämyrsky on ollut Salossa 8.8.2023 huomattavasti ensimmäisiä ennusteita lievempi, mutta paikallisia vahinkoja on tullut. Pääasiassa vahingot ovat olleet kaatuneiden puiden aiheuttamia vaurioita sähkölinjoille ja rakennuksille sekä esteitä liikenneväylillä. Vahinkoja raivataan kiireellisyysjärjestyksessä sitä mukaa, kun tietoa niistä saadaan. Sähkökatkoja on ollut eri puolilla kaupunkia ja niitä saattaa esiintyä vielä illan aikana.

Kaupunkilaisten havaitessa vaaraa aiheuttavia kaatuneita puita on syytä soittaa 112. Jos puu on kaatunut sähkölinjan päälle, siitä ilmoitetaan Carunan vikapalveluun.

Jos kaatunut puu on kaupungin puistossa tai katualueella, ilmoita kaupungin päivystysnumeroon 044 778 5353. Piha-alueilla kaatuneista puista ilmoitetaan kiinteistön omistajalle.

Hätäkeskuslaitos tiedottaa 8.8. facebook-sivuillaan:

Myrsky ruuhkauttanut hätänumeron

Päivitys klo 15.05: Ruuhkatilanne purkautunut.

(Hätänumero on ruuhkautunut myrskyyn liittyvistä puheluista.) Soita 112:een niissä tilanteissa, joissa henki tai terveys on uhattuna taikka vakavat omaisuusvahingot uhkaavat.

Hätäpuheluihin vastataan aina soittojärjestyksessä. Jos hätänumerossa on ruuhkaa, älä katkaise puhelua vaan odota linjalla.

Lue lisää erityistilanteista: https://112.fi/erityistilanteet
Lue lisää ruuhkatilanteesta hätäkeskuksessa: https://112.fi/ruuhkatilanne


Caruna tiedottaa 8.8. klo 10.30:

Maltti on valttia myös sähkökatkotilanteessa

Asiakkaiden kannattaa tarkastaa oma tilanne häiriökartalta, ja odottaa tilanteen rauhoittumista. Carunan vikapalvelu on tällä hetkellä ruuhkautunut. Kaikki tiedossa olevat sähkökatkot näkyvät häiriökartalla.

Ethän lähde itse korjaamaan vikapaikkaa tai siirtämään linjalle kaatunutta puuta. Alan ammattilainen tulee hoitamaan asian kuntoon. Tee sen sijaan vikailmoitus häiriökartan chat-palvelussa.

Lue koko tiedote:
https://caruna.fi/ajankohtaista/puuskatuuli-katkoo-sahkoja-lounais-suomessa-ja-lansi-uudellamaalla