Hyppää sisältöön
Tiedote

Näkkärin Lasten lauantain marraskuun esityksenä nähdään Kuka lohduttaisi Nyytiä?

Julkaistu 6.11.2023 13:28, Päivitetty 6.11.2023 14:31

Kulttuuritila Näkkärin Lasten lauantaissa nähdään marraskuussa Tove Janssonin iätön kertomus Kuka lohduttaisi Nyytiä. Lasten lauantain esitysaika on 11.11. klo 13. Esitys on osa Salon Runoviikkoa, jota vietetään 3.-12.11.2023.

Kertomus ujoudesta, yksinäisyydestä ja pelon voittamisesta

Näyttelijä Pirkko Uitto sekä Kuka lohduttaisi Nyytiä -tarinan hahmot

Pirkko Uitto – Kuka lohduttaisi Nyytiä. Kuva Riku Suonio, esityksen oikeuksia valvoo Moomin Characters.

Kuka lohduttaisi Nyytiä on tamperelaisen näyttelijän, Pirkko Uiton, valloittava sooloesitys, jossa Nyyti-peikon tarina herää eloon puheen, laulun, viittomakielen sekä Janssonin alkuperäisistä piirroksista projisoitujen kuvien kautta. Pienen ja aran Nyytin seikkailu kertoo ujoudesta, yksinäisyydestä ja pelon voittamisesta – siitä kuinka rohkeuden voi löytää ja pelon selättää. Tarinan lämpö ja lohdullinen sanoma sykähdyttää katsojaa iästä riippumatta! Ikäsuositus onkin laajasti 3-103 vuotta. Esitys on läpisävelletty lauluiksi alkuperäisen kuvituksen inspiroimana ja eri tyylilajeilla leikitellen. Esityksen lämmin ja taianomainen tunnelma elää kiehtovasti vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Esityksen kesto on noin 45 min.

Esitys on ilahduttanut erilaisia yleisöjä jo vuodesta 2016

Kuka lohduttaisi Nyytiä -esitys on toteutettu Jyväskylän Kaupunginteatterin ja työryhmän välisenä yhteistyönä ja esityksen valmistumista ovat tukeneet Taiteen keskustoimikunta ja Suomen Kulttuurirahasto. Vuodesta 2016 esityksiä on ollut n. 80 eri puolilla Suomea. Vuonna 2018 esitys kiersi puolen vuoden ajan palvelutaloissa, päiväkodeissa, kouluissa, monitoimitaloissa ja kirjastoissa – teemana sukupolvien kohtaaminen ja yleisössä aina sekä lapsia että vanhuksia. Kiertue toteutettiin Suomen kulttuurirahaston Taidetta hoitolaitoksiin -apurahan turvin. Esitys on vieraillut myös ulkomailla esimerkiksi Tanskassa, Nepalissa ja Islannissa vuosina 2017-2019. Vuonna 2021 Alli Paasikiven säätiön apurahan turvin toteutettiin esityksestä kiertue erityisryhmille.

Tove Jansson: Kuka lohduttaisi Nyytiä – laulaen ja viittomakielellä

Suomennos: Kirsi Kunnas
Ohjaus ja viittomakielinen käännös: Eero Enqvist
Musiikin sävellys ja sovitus: Kaj Kangas
Solisti-kertoja: Pirkko Uitto
Pukusuunnittelu ja toteutus: Outi Kaltiokumpu
Nyyti- ja Tuittu-hahmojen toteutus: Karmo Mende
Projisointien toteutus: Otto Laakso

Lippuja saa paikan päältä sekä verkkokaupasta

Yksittäiset liput Näkkärin Lasten lauantaihin maksavat 10 euroa ja 28 euron perhelipulla esitykseen pääsee 4 katsojaa. Alle kolmevuotiaille ja avustajille on esitykseen vapaa pääsy. Lippuja Lasten lauantaihin myydään Salon kaupungin verkkokaupassa sekä tapahtumapaikalla korttimaksulla tai E-passilla 30 minuuttia ennen esitystä. Lisäksi Salon pääkirjaston neuvonnassa on lainattavissa Näkkäri-kortteja. Yhdellä Näkkäri-kortilla pääsee kaksi henkilöä sisään maksutta.
Kulttuuritila Näkkäri sijaitsee Salon kansalaisopiston yhteydessä osoitteessa Ylhäistentie 2. Näkkärin Lasten lauantai -tapahtumasarjan tuottaa Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut.

Lisätietoja

Sini Lundgren, kulttuurituottaja, Salon kaupunki p. 044 778 4983, sini.lundgren@salo.fi