Hyppää sisältöön
Tiedote

Näkkärin Lasten lauantaissa maistiaisia hiphop-kulttuurista Tanssiteatteri Raatikon tahtiin

Julkaistu 5.3.2024 09:21, Päivitetty 5.3.2024 10:21

Kulttuuritila Näkkärissä päästään nauttimaan hiphop-rytmeistä Lasten lauantaina 9.3.2024, kun Ylhäistentielle saapuu Tanssiteatteri Raatikko esityksellään Hip Hop Hurraa! Kevään 2024 ensi-iltateos Hip Hop Hurraa! heittäytyy katutanssien maailmaan ja antaa hiphop-rytmien viedä mukanaan.

Katu-uskottavuutta pienoiskoossa

Tanssiteatteri Raatikko: Hip Hop Hurraa. Kuva: Sanna Lehto

Esityksessä päästään näkemään maistiaisia hiphop-kulttuurista MC Karlo Kanin sekä MC Roiskeläpän saattelemana. Myös katu-uskottavuutta treenataan ja esityksenjälkeen voikin kohdata arkipäivän haasteet ehkä katu-uskottavammin kuin koskaan aiemmin.  Hiphop on yhdessä tekemistä ja rohkeutta olla oma itsensä. Humoristisessa tanssiteoksessa leikitellään liikkeellä ja lauseilla sekä Raatikon takuuvarmaan tyyliin yleisöllä on esityksessä aktiivinen rooli.

Esitys on suunnattu 3–12-vuotiaille ja sen kesto on noin 45 minuuttia. Näyttämöllä MC Karlo Kanin sekä MC Roiskeläpän rooleissa yleisöä viihdyttävät Johan Högsten sekä Ira Wuolle. Esityksen ohjauksesta, äänisuunnittelusta ja skenografiasta vastaa Jaakko Toivonen, koreografiasta Akim Bakhtaoui yhdessä esiintyjien kanssa, puvustuksesta Elina Tuomisto sekä valosuunnittelusta Christian Hernberg. Hip Hop Hurraan ensi-ilta oli 10.2.2024 Tanssiteatteri Raatikon tiloissa Vantaalla, joten kyseessä on uudenuutukainen teos!

Tanssiteatteri Raatikko on ammattitanssiteatteri, joka on keskittynyt lasten- ja nuortenteatteriin. Raatikko on perustettu vuonna 1972, ja on Suomen vanhin tanssiteatteri. Raatikon teoksille on ominaista eri taidelajien ennakkoluuloton yhdistäminen. Raatikko tekee helposti lähestyttävää, omintakeista ja energistä tanssitaidetta lapsille ja nuorille. Raatikolla on oma teatteritila Vantaalla, Tikkurilan Silkkitehtaalla. Oman näyttämön lisäksi Raatikko kiertää säännöllisesti esiintymässä ympäri Suomen, ja vuosittain Raatikolla on noin 30 000 katsojaa.

Tervetuloa Näkkäriin!

Kulttuuritila Näkkäri sijaitsee Salon kansalaisopiston yhteydessä osoitteessa Ylhäistentie 2. Näkkärin Lasten lauantai -tapahtumasarjan tuottaa Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut.

Yksittäiset liput Näkkärin Lasten lauantaihin maksavat 10 euroa ja 28 euron perhelipulla esitykseen pääsee 4 katsojaa. Alle kolmevuotiaille ja avustajille on esitykseen vapaa pääsy. Lippuja Lasten lauantaihin myydään Salon kaupungin verkkokaupassa sekä tapahtumapaikalla korttimaksulla tai E-passilla 30 minuuttia ennen esitystä. Lisäksi Salon pääkirjaston neuvonnassa on lainattavissa Näkkäri-kortteja. Yhdellä Näkkäri-kortilla pääsee kaksi henkilöä sisään maksutta.

Lisätietoja:

Näkkärin Lasten lauantait: sini.lundgren@salo.fi, puh. 044 778 4983
Tanssiteatteri Raatikko: raatikko@raatikko.fi, puh. 09 873 2306