Hyppää sisältöön
Tiedote

Näkkärin Lasten lauantaissa marraskuussa Hula Hula – visuaalinen konsertti lapsille

Julkaistu 7.11.2022 14:15, Päivitetty 7.11.2022 14:25
Hula hula esityksen hahmot heijastamassa valoja seinälle, vasemmalla Pinkki ja oikealla Karhu

Kuvaaja Christopher Senn

Kulttuuritila Näkkärin Lasten lauantaissa 12.11. klo 13 nähdään Nurinpäin kollektiivin Hula hula – runollisia kuvia mahdottomuudesta. Esitys on kokeellisen elektronisen musiikin, esineteatterin ja performanssitaiteen inspiroima visuaalinen konsertti lapsille.

Teoksessa säveltäjä Antti Tolvin ja nukketeatteritaiteilija Pauliina Vesslinin hahmot Pinkki ja Karhu matkaavat olohuoneen matolta toisiin maailmoihin esineiden ja niiden tuottaman äänen ja musiikin avulla. Pinkki ja Karhu tuovat yleisön nähtäville veden, valon, tuulen, muovipussien, vessapaperin ja muiden arkipäivän esineiden kertomat tarinat soittamalla niiden musiikkia.

Katsojakommentteja Hula Hulasta:

“8- ja 3-vuotiaat lapseni olivat suorastaan haltioissaan esityksen visuaaliseen- ja äänimaailmaan itsetehtyjen live-efektien yhteensovittamisesta. Tunnelma salissa oli saatu maagiseksi vedenalaisesta maailmasta avaruuteen ja kauemmaksikin…!”

“Miten ihmeessä keksittekin kaikki ne jutut!” – Mies 75 v.

“Esitys on tosi punk!” – Koreografi 35 v.

Nurinpäin Kollektiivi ja työryhmä Vesslin & Tolvi

Hula hula esityksen hahmot kuvassa, vasemmalla Pinkki ja oikealla Karhu

Kuvaaja Christopher Senn

Nurinpäin Kollektiivi on vapaa ryhmä, joka koostuu eri taiteenalojen ammattilaisista. Ryhmä toteuttaa erilaisia lapsille ja nuorille suunnattuja taidehankkeita ja sen yhtenä keskeisenä tavoitteena on laajentaa ja kehittää monitaiteellista esitystoimintaa sekä sukupolvien ja kulttuurien välistä kohtaamista. Työryhmä Vesslin & Tolvi on toteuttanut aiemmin Keijusirkus – FairyCircus – Älvcirkus – esityksen lapsille.

Nukketeatteritaiteilija Pauliina Vesslin (s. 1976) toimii Nurinpäin Kollektiivin esityskonseptien kehittäjänä, tuottajana, esiintyjänä ja esitysten nukketeatterielementtien toteuttajana. Pauliina toimii opettajana ja on mukana kehittämässä kaksikielisen Teatterikoulu Konfetin toimintaa Raaseporissa. Taiteilijana hän työskentelee monitaiteellisissa työryhmissä projekteissa, joissa yhdistyvät liike, visuaalisuus ja musiikki.

Turkulainen äänitaiteilija ja esiintyjä Antti Tolvi (s. 1977) on yksi kokeellisen musiikin merkittävimmistä nimistä Suomessa. Antti on esiintynyt kolmella mantereella ja julkaissut 14 soololevyä. Vuodesta 2016 lähtien hän on pitänyt 14 yksityisnäyttelyä ja osallistunut 21 ryhmänäyttelyyn. Antin teoksissa yhdistyvät vapaus, rauha ja minimalistinen estetiikka joita ilmentävät usein ääni, valo, tuuli, vesi ja elävät visuaaliset elementit.

Lasten lauantai- tapahtumasarjassa monipuolista lastenkulttuuria

Hula Hula on sanaton esitys, joka sopii kaikille noin viisivuotiaasta ylöspäin. Esitys sai ensi-iltansa lokakuussa 2021 Tammisaaressa. Esitystä ovat tukeneet Taike, Aura of Puppets ry, Kemiönsaaren kunta ja Raaseporin Kaupungin kulttuuripalvelut. Kulttuuritila Näkkärin ohjelmistoon teos valikoitui viime vuoden ohjelmahaun kautta. Se täydentää mukavasti syksyn Lasten lauantaiden esityskavalkadia, jossa on jo nähty keskiaikateemaista sirkusta, nykytanssia sekä lastenlauluja. Hula hulan jälkeen vuorossa on vielä joulukuun Lasten lauantai, jossa nähdään nukketeatteriesitys Prinsessa Pikkiriikki.