Hyppää sisältöön
Tiedote

Näkkärin Lasten lauantait alkavat taas – syyskuussa luvassa Pienet ja tärkeät -tanssiteos

Julkaistu 29.8.2023 10:27, Päivitetty 29.8.2023 11:23

Kuva: Pienet ja tärkeät, kuvaaja Jarmo Lundgren

Ylhäistentiellä sijaitsevan Kulttuuritila Näkkärin Lasten lauantaiden syyskauden avaa alakoululaisille ja perheille suunnattu Pienet & tärkeät -tanssiesitys. Esitys nähdään lauantaina 9.9. klo 13 Näkkärissä (Ylhäistentie 2). Pienet ja tärkeät on tanssiesitys luonnolle ja ihmiskunnalle pienistä ja tärkeistä, mutta samalla niin suurista asioista!

Tanssillinen tietoisku pölyttäjien tärkeydestä

Tanssiesityksessä tutustutaan kukkaniityn asukkien ihmeelliseen elämään ja esitys tarjoilee ohessa jännittävää tietoa luonnolle ja ihmiskunnalle tärkeistä pölyttäjähyönteisistä – mehiläisistä, kimalaisista, kukkakärpäsistä, perhosista ja kovakuoriaisista. Esityksen tavoitteena on myös rohkaista ja innostaa omaan havainnointiin ja pienimuotoisiin luontoa tukeviin tekoihin lähiympäristössä.

Maailman villeistä kukkakasveista 90 % ja viljelykasveista 75 % on ainakin osittain pölyttäjistä riippuvaisia. Pölyttäjähyönteisten määrä on laskenut viime aikoina huolestuttavan nopeasti kaikkialla maailmassa. Elinympäristöjen tuhoutuminen, torjunta-aineiden käyttö, tehomaatalous ja kaupunkien kliinistyminen uhkaavat edelleen pölyttäjiä.

Pienet ja tärkeät yhdistää taiteellista työskentelyä ja tieteellistä tutkimusta sekä hyödyntää monipuolista tapaa katsoa ja kokea tanssia. Tanssin kautta voi lähestyä aihepiiriä vauhdikkaasti ja leikkisästi. Kokemuksellinen ja osallistava tietoiskumateriaali esityksen yhteydessä pyrkii välittämään tiedon ymmärrettävästi ja mieleen jäävällä tavalla.

Pienet ja tärkeät -konseptin ja esityksen koreografian on tehnyt tanssitaiteen maisteri Satu Tuittila. Esitys on osa Jyväskylän yliopiston Katoava luonto -hanketta. Esityksen kesto on 45 minuuttia.

Näkkärin Lasten lauantaiden kolmas syyskausi alkaa

Nyt alkava kausi on Näkkärin Lasten lauantaiden kolmas syyskausi. Näytöksiä järjestetään joka kuukauden toisena lauantaina. Syksyn mittaan Lasten lauantaissa päästään kokemaan monenlaista, lokakuussa on luvassa nukketeatteria Teatteri Qo:n Ovisilmä-näytöksissä, marraskuussa nähdään tarinallinen, laulaen sekä viittomakielellä tulkittu Kuka lohduttaisi Nyytiä? -konsertti ja joulukuussa kauden lopuksi päästään Sirkustirehtööri Vasiljev Vitellonin Minisirkuksen matkaan. Esitykset ovat lauantaina klo 13, paitsi Ovisilmä-nukketeatteriesityksestä nähdään myös aamupäivänäytös klo 10. Esitykset sopivat pääosin kaikille yli 3-vuotiaille, mutta Pienet ja tärkeät -tanssiesityksen kohderyhmä on yli 6-vuotiaat.

Kulttuuritila Näkkäri sijaitsee Salon kansalaisopiston yhteydessä osoitteessa Ylhäistentie 2. Tapahtumasarjan tuottaa Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut. Lippuja Näkkärin Lasten lauantaihin myydään Salon kaupungin verkkokaupassa sekä tapahtumapaikalla korttimaksulla tai E-passilla 30 minuuttia ennen esitystä. Lisäksi Salon pääkirjaston neuvonnassa on lainattavissa Näkkäri-kortteja. Yhdellä Näkkäri-kortilla pääsee kaksi henkilöä esitykseen sisään maksutta.

Lisätietoja Pienet & tärkeät -esityksestä:

Satu Tuittila: stuittila@gmail.com, puh. 050 546 6461

Lisätietoja Näkkärin Lasten lauantai -tapahtumasarjasta:

kulttuurituottaja Sini Lundgrén, puh. 044 778 4983, sini.lundgren@salo.fi