Hyppää sisältöön
Tiedote

Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä kansalaisopisto järjestävät pääsiäislomalla ohjelmaa koululaisille

Julkaistu 29.3.2022 08:00, Päivitetty 29.3.2022 09:15

Salon kaupungin nuoriso-, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä kansalaisopisto järjestävät pääsiäislomalla, viikolla 16 (19.-24.4.) ohjelmaa koululaisille.

Luistelua, polskimista, leirejä

Liikuntapalveluilla on tarjolla maksuttomia yleisöluisteluita kiirastorstaista 14.4. lähtein joka arkipäivä 22.4. asti. Viikonloppuisin taas pääsee vesipeuhaamaan uimahalliin la 16.4., la 23.4. sekä su 24.4. Lisäksi järjestetään alakouluikäisille Liikkisleiri Urheilupuistossa sekä Temppuleirit Halikon liikuntahallilla 1-3- luokkalaisille 19.-20.4. ja 4-luokkalaisille ja sitä vanhemmille 21.-22.4.

Liikkisleirillä 19.–21.4. pääsee kolmen päivän aikana kokemaan monipuolista liikunnan riemua kivassa porukassa ja hyvässä ohjauksessa. Ohjelmassa tuttuja palloilulajeja, juoksuleikkejä ja muuta mukavaa. Liikkis järjestetään yhteistyössä Salon Palloilijoiden kanssa. Temppuleirillä voi oppia vaikkapa bäkkärin, perhosvoltin tai tuplavoltin. Leirillä harjoitellaan voltteja ja muita akrobatiatemppuja volttimontussa, trampoliinilla, lattialla ja airtrackillä. Ilmoittautuminen leireille alkaa keskiviikkona 6.4. klo 8.00 ilmoittautumisjärjestelmä Hellewissä. 
Liikuntapalveluiden ohjelma kootusti sivulla www.salo.fi/lastenliikunta

Nuokkarit avoinna, työpajoissa Roller Derbyä ja Kangoo Jumpsia

Nuorisopalvelujen toimesta nuorisotilat ovat auki niin kylien nuorisotilojen, pop-up Nuokkarin kuin Steissinkin voimin pääsiäisloman aikana. Katso tarkemmat aukiolot www.nuortensalo.fi. Lisäksi Skeittihalli Tunneli on auki keskiviikosta 20.4. perjantaihin 22.4. Nuorisopalvelut järjestävät myös kaksi Kangoo Jumps työpajaa pe klo 22.4. Steissillä sekä ke 20.4. Roller derby -työpajan Skeittihalli Tunnelissa.

Keskiviikon työpajassa pääsee opettelemaan roller derbyn alkeita. Roller derbyn rullaluistimilla voit opetella kaikenlaisia temppuja tai rullailla vain rennosti menemään, jos temppuilu ei innosta. Roller derby kehittää koordinaatiokykyä ja aktivoi myös nauruhermoja hauskuudellaan! Maksuttomaan työpajaan ei tarvitse ennakkoilmoittautumista vaan paikalle saa vain tulla ja rullaluistimiakin löytyy paikan päältä. Perjantaina on kaksi tunnin Kangoo jumps -työpajaa Steissillä, joissa pääsee kokeilemaan hauskoja pomppukenkiä! Kengurukengillä pomppiminen haastaa monipuolisesti koko kehoa, aktivoi lihaksia, kehittää tasapainoa ja kestävyyttä ja ennen kaikkea on ihan huisin hauskaa! Pompputreenit sopivat kaiken tasoisille liikkujille. Kangoo jumps -työpajoihin otetaan 10 nuorta/ryhmä. Ikäraja työpajoihin on 10-17 v. Ilmoittautuminen alkaa jo tiistaina 29.3. klo 9.

Tadaa! -leirillä yhdistellään valokuvaa, varjoteatteria ja tarinankerrontaa

Kansalaisopisto järjestää 8-11 -vuotiaille tarkoitetun nelipäiväisen Tadaa –teatterin ja kuvataiteen kevätleirin Kulttuuritila Näkkärissä 19. -22.4. Leirillä yhdistetään valokuvaa, varjoteatteria, liikeilmaisua ja tarinankerrontaa ja sinne ovat tervetulleita kaikki taideharrastuksesta kiinnostuneet lapset aloittelijasta konkariin. Leirillä tutustutaan valomaalaukseen sekä varjoteatteriin ja tehdään pieniä kohtauksia musiikkia, heijastuksia, valoja ja varjoja yhdistäen. Leirille ilmoittautuminen on jo käynnissä osoitteessa opistopalvelut.fi/salo.

Toiveleffoja, museosuunnistusta, muotokuvia

Kulttuuripalvelut järjestävät kaksi elokuvanäytöstä yhteistyössä Bio Salon kanssa. Maksuttomat toiveleffanäytökset järjestetään ke 20.4. sekä to 21.4. Toiveleffoista järjestetään nettiäänestys, joka on auki osoitteessa www.salo.fi/lastenkulttuuri pe 1.4. asti. Valitut elokuvat julkaistaan ma 4.4. Luvassa on pienemmille alakouluikäisille sopiva elokuva sekä isommille alakoululaisille sekä yläkoululaisille sopiva elokuva.

Elektroniikkamuseossa järjestetään keskiviikkona 20.4. klo 11-13 lapsille suunnistusta LA-puhelimien ja kuvien avulla. Lisäksi OH1SALO-radioamatööripistesssä Salon radiokerhon jäsenet tutustuttavat radioamatööritoiminnan ja morseaakkosten saloihin. Museoon on alle 18-vuotiailta vapaa pääsy.

Pääsiäislomalla Taidemuseo Veturitallissa on viimeistä viikkoa avoinna Arnold Newmanin Masterclass –uuden muotokuvan synty -valokuvanäyttely, johon pääsee perjantaina 22.4. klo 14 vielä tutustumaan pääsylipun hintaan kuuluvan yleisöopastuksen kautta. Veturitallikin on alle 18-vuotiaille maksuton elämys.

Iloisesti tervetuloa pääsiäisloman ohjelman pariin!

Lisätietoja (sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@salo.fi):

  • Liikuntapalvelut Terhi Sinnelä p. 02 778 4717
  • Nuorisopalvelut Mariia Silfver p. 02 778 4826
  • Kulttuuripalvelut Sini Lundgrén p. 02 778 4983
  • Kansalaisopisto Sarika Lipasti p. 02 778 4507
  • Elektroniikkamuseo Leena Järvelä p. 02 778 4885
  • Taidemuseo Veturitalli Reetta Nykänen p. 02 778 4892