Hyppää sisältöön
Tiedote

Nykyisen korona-aallon huippua vaikea ennustaa

Julkaistu 25.1.2022 15:20

Koronaviruksen tartuntamäärät ovat edelleen korkeat, mutta ilmaantuvuus on kääntynyt laskuun Varsinais-Suomessa. Sairaalakuormitus helpottui viime viikolla hetkeksi, mutta on taas samalla tasolla kuin aikaisemmin.

– Tapausten kasvukäyrä näyttää tasaantuvan, mutta koska näytteitä on otettu vähemmän, niin todellista tilannetta tai milloin epidemian huippu saavutetaan, on vaikea ennustaa, tartuntataudeista vastaava lääkäri Harri Marttila sanoo.

Testausstrategiaa on muutettu niin, ettei kaikkia enää kehoteta menemään viralliseen testiin. Perusterveet henkilöt voivat positiivisen kotitestin jälkeen sairastaa tautia kotona, jos vakavampia oireita ei ilmene.

Tällä hetkellä 14 vuorokauden ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on 100 000:a asukasta kohti 1481 eli yhä hyvin korkea, vaikka viime viikon virallinen ilmaantuvuusluku, 1519, oli korkeampi.

Eniten tapauksia nuorilla ja nuorilla aikuisilla

Edellisillä viikoilla Varsinais-Suomessa todettiin tapauksia eniten 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä. Viime viikolla tartunnat ovat levinneet hieman sekä nuorempiin että vanhempiin ikäryhmiin. Suurimmat tautitapausmäärät todettiin nyt 15–24-vuotiaiden sekä 35–39-vuotiaiden ikäryhmissä.

Keskustelua ulkotapahtumista

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt suuria muutoksia voimassa oleviin suosituksiin kokouksessaan 25. tammikuuta 2022.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän tiedote 25.1.2022