Hyppää sisältöön
Tiedote

Ollikkalan koulun vuosiluokat 4 - 6 ja Moision yläkoulu etäopetukseen, koronatartunnat myös Ollikkalan päiväkodissa sekä Inkereen ja Märynummen kouluissa

Julkaistu 17.4.2021 10:48

Salossa Ollikkalan koulun vuosiluokat 4 – 6 siirtyvät etäopetukseen ajalle 19. – 30.4., sillä koulussa on eilen todettu toinen koronatartunta. Yksi opetusryhmä on asetettu karanteeniin. Erityisen tuen oppilaat jatkavat Ollikkalassa lähiopetuksessa.

Myös Ollikkalan päiväkodissa on todettu koronatartunta. Terveydenhuoltoviranomaisten mukaan altistuneiden joukossa on lapsia ja henkilökuntaa.

Moision yläkoulussa on myös todettu toinen tartunta ja siellä koko koulu siirtyy etäopetukseen ajalle 19. – 30.4. Moision osalta karanteenissa on muutamia oppilaita, ja Moisiossakin erityisen tuen oppilaat jatkavat lähiopetuksessa.

Lisäksi Inkereen ja Märynummen kouluissa on todettu koronatartunnat ja terveydenhuoltoviranomaisten mukaan molemmissa kouluissa on altistunut yksi oppilasryhmä.

Liittyen kaupungin aikaisemmin uutisoimaan yksityisen päiväkoti Satumaa Paltan koronatartuntaan, on päiväkoti suljettu 26.4. asti.

Perusopetuslain 20a §:n mukaan tartuntatautitilanteessa alakoulujen 4. – 6. luokkien ja yläkoulujen oppilaat on mahdollista siirtää poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin kuten etäopetukseen. 1. – 3. luokkien sekä päiväkotien osalta tällaista juridista mahdollisuutta ei ole.

Perusopetuksen osalta Salossa on linjattu, että jos koulussa todetaan kaksi tai useampia koronatartuntoja, niin koulun oppilaat siirretään tilanteen rauhoittamiseksi etäopetukseen.

Kaikille huoltajille on eilisillan aikana tiedotettu tartunnoista ja siirtymisestä etäopetukseen.

Lisäksi terveydenhuoltoviranomaiset ottavat henkilökohtaisesti yhteyttä altistuneisiin ja samalla he saavat ohjeet karanteenista.

Henkilöiden yksityisyyden suojelemiseksi kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset eivät anna tapauksen osalta tarkempia tietoja.

Salon kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat päiväkotien ja koulujen tilannetta, ja kaupunki tiedottaa, jos tilanteeseen tulee muutoksia.