Hyppää sisältöön
Tiedote

Opiskelija – muista hakea koulumatkatukea KELA:sta

Julkaistu 24.4.2023 15:41, Päivitetty 8.8.2023 14:09

KELA:n koulumatkatuen hakemiseen tulee muutos syksyllä 2023

Toisen asteen opiskelija voi hakea KELA:lta koulumatkatukea päivittäisten opiskelumatkojensa kustannuksiin. Tukea haetaan lukuvuosittain. Koulumatkatukilaki muuttuu 1.8.2023. Elokuun 2023 alun jälkeen tehtävien koulumatkojen osalta opiskelijan tulee hakea koulumatkatukea suoraan KELA:sta, eikä enää oppilaitoksestaan. Lisätietoja ja hakuohjeet löytävät KELA:n sivuilta: www.kela.fi/koulumatkatukilippu.

Koulumatkatukilipun voi lunastaa heti, kun opiskelija on tehnyt KELA:lle verkkohakemuksen ja saanut sähköisen osto-oikeuden. Opiskelijan hakiessa tukea KELA:lta paperilomakkeella, voi hän ostaa koulumatkatukilipun vasta sen jälkeen, kun hakemus on käsitelty. Edelleen on kuitenkin voimassa myös lain määräys, että tukikauden voi ladata matkalipulle aikaisintaan 14 vuorokautta ennen tukikauden alkua. OmaKelassa kulkutavaksi tulee valita joukkoliikenne ja lipunmyyjäksi tulee valita Waltti (Matkahuollon liput eivät käy Paikku-liikenteessä).

Paikun koulumatkatukilipun lunastaminen

Kun olet saanut KELA:sta koulumatkatukilipun osto-oikeuden, ja tieto oikeudesta on päivittynyt Waltti-järjestelmään, voit ladata koulumatkatukilipun olemassa olevaan Waltti-matkakorttiisi Waltin verkkokaupassa. 

Vain etuuden haltija voi ostaa tuotteen. Verkkokaupassa tehtäviä latauksia varten opiskelija tarvitsee henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Jos sinulla ei ole ennestään olemassa Paikun Waltti-matkakorttia, voit lunastaa uuden matkakortin kaupungintalon palvelupisteestä. Huomioithan, että  matkustuskauden voi ladata koulumatkatukilipulle aikaisintaan 14 vrk ennen tukikauden alkua.

Koulumatkatukilippua voi lisäladata joko palvelupisteessä tai Waltin-verkkokaupassa. Linja-autoissa KELA:n koulumatkatukilippuja ei ladata. Myös maksuttomiin koulumatkoihin oikeutettujen opiskelijoiden tulee aktivoida matkaoikeutensa kuukausittain joko palvelupisteellä tai verkkokaupassa.Ohjeet koulumatkatukilipun lataukseen verkkokaupassa

Lisätietoa: liikennepalvelut@salo.fi