Hyppää sisältöön
Tiedote

Ovisilmä-nukketeatteriesitys lokakuun Lasten lauantaissa

Julkaistu 9.10.2023 16:49

Näkkärin Lasten lauantaiden syyskausi saa jatkoa tulevana lauantaina 14.10.2023. Silloin luvassa on Teatteri Qo:n nukketeatteriesitys Ovisilmä. Tällä kertaa näytöksiä on luvassa saman päivän aikana kaksi, klo 10 ja klo 13.

Kuva Ovisilmä-nukketeatteriesityksestä, näkymä kerrostaloasunnon ikkunasta

Ovisilmä-nukketeatteriesitys, kuva Pauli Tapola

Koko perheelle suunnattu ilolaulu arkielämälle

Ovisilmä -nukketeatteriesitys on riemukas leikki arjen iloista, tuoksuista, äänistä ja kohtaamisista. Se kertoo kerrostalosta ja sen erilaisista asukkaista. Esityksessä pohditaan millaisista hetkistä kerrostaloelämä koostuu? Usein naapurista tiedetään vain oveen kiinnitetty nimi ja ehkä myös rappukäytävässä leijailevan ruuan tuoksun perusteella se, mitä naapurissa syödään. Asuntojen välissä on kuitenkin vain ohut kerros betonia. Kerrostaloelämä on kummallinen sekoitus toistemme lähellä olemista ja kuitenkin kaukana toisistamme olemista. Ovisilmä on koko perheelle suunnattu nukketeatteriesitys kerrostalosta ja sen erilaisista asukkaista. Ovisilmän kautta on mahdollista kurkistaa kerrostalossa oleviin koteihin ja niiden asukkaiden arkipäiväiseen elämään. Esitys on yhdistelmä arkipäivän ihmeitä, yllätyksiä sekä riemukas kavalkadi nukketeatterin erilaisia tekniikoita!

Teatteri Qo haluaa luoda mahdollisuuksia kohtaamisille

Teatteri Qo on vireä vapaan kentän nykynukketeatteri ensemble, joka tekee nukketeatteria niin lapsille ja perheille kuin aikuisillekin. Qo:n esitykset yhdistävät taidolla poliittista ja runollista otetta. Kiertueillaan he vievät teatterin keskelle katsojien asuinympäristöä ja luovat mahdollisuuksia ihmisten välisille kohtaamisille. Viime vuosina ryhmä on vuonna 2021 ensi-iltansa saaneen Ovisilmän lisäksi rakentanut kiertävän “Karavan“ piennäyttämön asuntovaunuun sekä toteuttanut esityksen Tea for Two (2022), teoksen kuvitteellisesta kaupungista “Vsknha” (2020) ja historian kaikuja käsittelevän aikuisten esityksen “Pilvien Paino” (2020).

Esitys sopii kaikille noin kolmevuotiaasta alkaen

Ovisilmä-nukketeatteriesitys on suunnattu yli 3-vuotiaille lapsille ja sen kesto on noin 35 minuuttia. Yksittäiset liput esitykseen maksavat 10 euroa ja 28 euron perhelipulla esitykseen pääsee 4 katsojaa. Alle kolmevuotiaille ja avustajille on esitykseen vapaa pääsy. Lippuja Lasten lauantaihin myydään Salon kaupungin verkkokaupassa sekä tapahtumapaikalla korttimaksulla tai E-passilla 30 minuuttia ennen esitystä. Lisäksi Salon pääkirjaston neuvonnassa on lainattavissa Näkkäri-kortteja. Yhdellä Näkkäri-kortilla pääsee kaksi henkilöä sisään maksutta.

Kulttuuritila Näkkäri sijaitsee Salon kansalaisopiston yhteydessä osoitteessa Ylhäistentie 2. Näkkärin Lasten lauantai -tapahtumasarjan tuottaa Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut.

Lisätietoja

Sini Lundgren, kulttuurituottaja, Salon kaupunki p. 044 778 4983, sini.lundgren@salo.fi