Hyppää sisältöön
Tiedote

Paikussa matkustaminen kaikille ilmaista 23.6.-31.7.2022

Julkaistu 17.6.2022 10:37

Korona-aika on verottanut joukkoliikenteen matkustusta. Vaikka matkustajamäärät ovat nousseet kevään 2022 aikana, on salolaisten into hyödyntää yhteistä joukkoliikennettä edelleen alhainen. Osana kaupunkikehityslautakunnan perustaman joukkoliikennetyöryhmän kokeiluja, tulevana kesänä tarjotaan kaikille ilmainen Paikku-liikenne 23.6.-31.7.2022, Kaupunkikehityslautakunnan 31.5.2022 tekemän päätöksen mukaisesti. Kokeilun tavoitteena on kannustaa kaikkia salolaisia kokeilemaan joukkoliikennettä ja näin madaltaa kynnystä käyttää joukkoliikennettä myös talviaikana.

Ilmainen matkustus koskee kaikkia Paikussa tehtäviä matkoja koko Salon alueella. Ilmaiseksi pääsee siis matkustamaan esimerkiksi Kiikalasta Förbyyn, Lahnajärveltä Kokkilaan tai Vaskiolta Kiskoon. Kokeilun aikana ei hankita lisäkalustoa mahdollisesti täysinäisille yhteysväleille ja matkustajamäärien ylittäessä sallitun, kuljettajilla on oikeus olla ottamatta kyytiin matkustajamäärän ylittävät matkustajat. Kuntarajat ylittävässä liikenteessä lippujen hinnat pysyvät ennallaan.

Ilmaismatkustuksen aikana matkustajat eivät leimaa matkakortteja linja-autoissa, vaan kuljettajat kirjaavat kyytiin nousevat matkustajat. Kausiliput, joiden voimassaoloaika jatkuu ilmaiskokeilun ajalle katsotaan käytetyiksi.

Lisätietoja:
Assi Honkala
kuljetuskoordinaattori, joukkoliikenne
liikennepalvelut@salo.fi, 02 778 3274