Hyppää sisältöön
Tiedote

Power Cupin erikoisjärjestelyillä varmistetaan turvallinen tapahtumakokemus – Tulevan kesän Power Cup -tapahtumaa siirretään ja joukkuemäärää rajataan

Julkaistu 26.2.2021 13:10

Koronapandemia on haastanut ja haastaa edelleen urheilua ja tapahtumia. Lentopalloliitto on Power Cupin osalta päätynyt siirtämään tapahtuman uuteen ajankohtaan heinä-elokuun vaihteeseen 29.7. – 1.8.2021. Joukkuemääriä ja ikäluokkia rajoitetaan tapahtuman osalta. Power Cup -tapahtuma avataan C, D ja E-ikäluokille ja sarjoihin otetaan yhteensä 400 joukkuetta. Ilmoittautuminen tapahtumaan avataan tiistaina 2.3.2021 klo 10.

Power Cupissa on varauduttu eri skenaarioihin, ja Lentopalloliiton hallitus on linjannut kokouksessaan Power Cupin järjestämiseen ja toteutukseen vaikuttavia asioita. Lähtökohtana on mietitty niin tapahtuman turvallisuutta kuin vastuullisuutta. Tapahtuman päätökset nojautuvat tämän hetken arvioon tulevan kesän koronatilanteesta. Lentopalloliitto seuraa tarkasti viranomaisten ohjeistusta ja tapahtumaa tarvittaessa muutetaan viranomaisten ohjeistusten mukaisesti.

Joukkuemääriä rajaamalla taataan se, että majoitukset pystytään toteuttamaan yksi joukkue/ luokkahuone ja kaksi joukkuetta/ liikuntasali. Tällä tavalla varmistetaan tapahtuman ja majoituksen riittävät turvavälit. Majoittumisen osalta tullaan myös katsomaan seura- ja aluekohtaisesti missä kukakin majoittuu.

”Power Cup on maailman suurin lasten ja nuorten lentopallotapahtuma ja toimii junioritoimintamme mahtavana näyteikkunana ja seuratoiminnan voimannäytteenä. Erikoisjärjestelyillä turvataan, että edes osa junioreista pääsee nauttimaan tästä tärkeästä lentopalloyhteisön tapahtumasta. Lähtökohtana haluamme tarjota vastuullisesti ja turvallisesti toteutetun tapahtuman. Emme pysty ennustamaan tulevia kuukausia, mutta olemme toiveikkaita, että nykyisillä toimenpiteillä pystymme turvaamaan tapahtuman järjestämisen”, kommentoi lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen.

”Tapahtuma-alueen osalta on tehty erilaisia toimenpiteitä, jolla taataan turvavälit ja turvallinen ympäristö upealle juniorilentopallon tapahtumalle. Toimenpiteitä kohdistetaan niin tapahtuma-alueen turvallisuuteen, ruokailuun kuin majoitukseen. Teemme kaikkemme, että saamme järjestettyä lapsille ja nuorille turvallisen ja ikimuistoisen tapahtuman heinäkuussa”, toteaa tapahtuman johtaja Anna Komu.

“Power Cup on Salolle todella tärkeä tapahtuma ja haluamme sen järjestää. Mutta tässäkin, kuten kaikessa muussakin toiminnassa, mennään terveysturvallisuus edellä. Seuraamme jatkuvasti muuttuvaa koronatilannetta yhdessä lentopalloliiton ja viranomaisten kanssa löytääksemme parhaan mahdollisen ratkaisun turnauksen toteuttamiseksi.”, toteaa Salon kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Lisätiedot:
Anna Komu, tapahtumajohtaja, Power Cup
050 4949 504, anna.komu@lentopalloliitto.fi

Olli-Pekka Karjalainen, toimitusjohtaja
040 7545 109, olli-pekka.karjalainen@lentopalloliitto.fi

Aiheesta lisää Power Cupin nettisivuilla