Hyppää sisältöön
Tiedote

Red Nose Companyn Punahilkan paluu avaa kevään Lasten lauantait Näkkärissä

Julkaistu 8.1.2024 09:31, Päivitetty 8.1.2024 09:31

Red Nose Company: Punahilkan paluu, kuva Ilari Kallinen

Kulttuuritila Näkkärin Lasten lauantaiden kevätkausi startataan tänä vuonna jo tammikuussa kun vieraaksi Ylhäistentielle saapuu 13.1.24 klo 13 Red Nose Company esityksellään Punahilkan paluu. Klassikkosatu pöllytetään esityksessä klovnimaiseen tapaan nykypäivään.

Punahilkan paluu – eli kuinka mennään kunnolla metsään ja tullaan supersankariksi

Punahilkan tarinaa on kerrottu sukupolvelta toiselle jo satoja vuosia. Nyt rakastettu satu nähdään näyttämöllä kahden klovnin, Babylonin ja Rén, riemukkaana tulkintana. Isoäidiltä lahjaksi saatu viitta antaa Punahilkalle supervoimat ja auttaa selviytymään kiperissä tilanteissa. Supervoimista huolimatta myös yleisön apua tarvitaan. Miten mahtaa ratketa suden ja Punahilkan kohtaaminen tässä nykyaikaan päivitetyssä versiossa?

Klovnit johdattavat katsojan pohtimaan luottamuksen ja turvallisuuden teemoja huumoria säästelemättä. Esitys on suunnattu erityisesti alakoululaisille ja heidän perheilleen. Näyttämöllä nähdään klovnit Babylon ja Ré eli näyttelijät Minna Puolanto ja Hanna Seppä. Esityksen on ohjannut Niina Sillanpää, puvustuksesta vastaa Noora Salmi ja valo- sekä äänisuunnittelusta Jere Kolehmainen. Esitys on yhteistuotanto Helsingin Kanneltalon kanssa ja sen kantaesitys nähtiin viime syksynä, 7.9.23 Kanneltalossa. Esitys kestää noin tunnin ja sitä suositellaan kaikille noin esikouluikäisistä lähtien.

Helsinkiläinen Red Nose Company aloitti toimintansa jo vuonna 2005 ja ensimmäiset 10 vuotta sen tunnettiin nimellä RedNoseClub. Sittemmin kaveriporukasta on kasvanut keskisuuri kiertueteatteri, jota voi katsojamääriltään verrata pieniin kaupunginteattereihin. Red Nose Companyn mukaan kasvussa on ollut hienointa uusien yleisöjen kohtaaminen ja sen ymmärtäminen, että teatteriklovneria todella tavoittaa yleisönsä – oli esitys sitten Kansallisteatterissa, alakoulussa, pienessä kyläteatterissa tai vierailuesitysten tilassa, kuten Näkkärissä.

Tervetuloa Näkkäriin!

Kulttuuritila Näkkäri sijaitsee Salon kansalaisopiston yhteydessä osoitteessa Ylhäistentie 2. Näkkärin Lasten lauantai -tapahtumasarjan tuottaa Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut.

Yksittäiset liput Näkkärin Lasten lauantaihin maksavat 10 euroa ja 28 euron perhelipulla esitykseen pääsee 4 katsojaa. Alle kolmevuotiaille ja avustajille on esitykseen vapaa pääsy. Lippuja Lasten lauantaihin myydään Salon kaupungin verkkokaupassa sekä tapahtumapaikalla korttimaksulla tai E-passilla 30 minuuttia ennen esitystä. Lisäksi Salon pääkirjaston neuvonnassa on lainattavissa Näkkäri-kortteja. Yhdellä Näkkäri-kortilla pääsee kaksi henkilöä sisään maksutta.

Lisätietoja:

Näkkärin Lasten lauantait: sini.lundgren@salo.fi, puh. 044 778 4983
Red Nose Company, Punahilkan paluu: info@rednose.fi, puh. 041 706 6323