Hyppää sisältöön
Tiedote

Sairaalantielle kevyen liikenteen kiertotie kesään 2024 saakka

Julkaistu 9.8.2023 11:55, Päivitetty 9.8.2023 11:57

Sairaalantie 9:n kevyen liikenteen kiertotieopastus Hakastaronkadun, Kärkänkadun ja Nokankadun kautta sairaalanmäkeen.

Salon sairaalan uudisrakennusta toteuttava Hartela Oy tiedottaa, että Sairaalantien pyörätie/jalkakäytävä sairaalan työmaan kohdalla suljetaan kokonaan torstaina 10.8.2023.

Työmaan aitaus siirretään jalkakäytävän päälle, eikä sitä kautta ole enää kulkua sairaalan pääovelle tai Sairaalantien läpi.

Vaihtoehtoinen kevyen liikenteen reitti näkyy oheisessa kuvassa. Reitti kulkee Sairaalantien ja Hakastaronkadun yhdistävästä mutkasta Hakastaronkadun, Kärkänkadun sekä Nokankadun kautta kohti sairaalanmäkeä.

E-talon viereinen jalankulkuväylä on edelleen käytössä ja siitä pääsee kulkemaan sairaalan ja terveyskeskuksen pääsisäänkäynneille.

Varhalta (Varsinais-Suomen Hyvinvointialue) opastetaan, että pääterveysasemaa kannattaakin lähestyä Meriniityn suunnasta, jolloin pääsisäänkäynnin käyttäminen on luontevaa. Jos tulee Sairaalantietä pitkin, rakennukseen pääsee B-oven, eli niin sanotun päivystyksen oven kautta.

Muutos on henkilöturvallisuuden kannalta välttämätöntä. Se koskettaa sairaalahenkilökunnan, ulkopuolisten henkilöiden sekä työmaahenkilöiden turvallisuutta. Mahdollisia riskitekijöitä ovat esimerkiksi betonipumppaukset, materiaalien siirrot, elementtiasennus sekä julkisivutyöt. Rakentajan mukaan jalankulun katkaisuja työmaan kohdalla tulisi niin usein, että se on päättänyt estää läpikulun kokonaan.

Reittiä joudutaan todennäköisesti pitämään suljettuna kesään 2024 asti.

Hartela tiedottaa Salon sairaalan työmaan tapahtumista sivuillaan:
Salon sairaalan työmaasivut