Hyppää sisältöön
Tiedote

Salo aloittaa kolmannen koronarokotteen jakamisen tiistaina 21.9.2021

Julkaistu 20.9.2021 11:25

Salossa on huomisesta (21.9.) alkaen mahdollisuus saada kolmas koronarokote. Kolmas koronarokote annetaan 12 vuotta täyttäneille, jotka kuuluvat seuraaviin voimakkaasti immuunipuutteisiin ryhmiin:

  • Elinsiirto
  • Kantasolusiirto
  • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
  • Immunosuppressiivinen (puolustuskykyä lamaava) syöpähoito
  • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
  • Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
  • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
  • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

Kolmas rokote annetaan vain ajanvarauksella. Ajan kolmanteen rokotukseen voi varata, kun toisesta rokotuksesta on kulunut kaksi kuukautta. 18 vuotta täyttäneet voivat varata ajan joko sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi tai puhelimitse arkisin klo 8–14 numerosta 02 7723 605. Alle 18-vuotiaiden ajanvaraukset tehdään ainoastaan puhelimitse.

Sähköisessä ajanvarauksessa tulee lisätietokentässä mainita rokotusperuste. Peruste tarkistetaan rokotustilanteessa. Lääkäriltä erikseen pyydettävää todistusta rokotusoikeudesta ei tarvita.

Salossa kirjoilla olevien lisäksi myös Salossa opiskelevat ja työskentelevät voivat varata ajan kolmanteen rokotukseen. Kolmas annos pyritään antamaan samalla rokotteella kuin toinen annos, poikkeuksena Astra Zenecan rokote, joka ei ole enää käytössä Salossa.

Ensimmäisen ja toisen rokotusannoksen saa edelleen ilman ajanvarausta Saktan rokotuspisteessä tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 8-14 ja keskiviikkoisin klo 8-17. Koronarokotusten väli on Salossa kuusi viikkoa.

Rokotustodistukset

Jos rokotustodistus ei näy Omakannassa viiden vuorokauden kuluttua rokotteen saamisesta, tulee ottaa yhteys omaan terveysasemaan. Terveysasemalta voi noutaa rokotustodistuksen, jossa on QR-koodi. Salon kaupunki muistuttaa, että todistus tarvitaan ainoastaan ulkomaanmatkoille lähdettäessä.

Ennen matkalle lähtöä on hyvä ladata mobiililaitteeseen Finentry-palvelu. Sovellus on tarkoitettu kaikille Suomeen matkustaville, myös Suomessa asuville. Palvelu helpottaa rajamuodollisuuksia merkittävästi lentokentällä ja satamassa.