Hyppää sisältöön
Tiedote

Salo IoT Campus laajenee merkittävästi – uutta tuotantotilaa kasvavaan tarpeeseen

Julkaistu 4.11.2020 11:59, Päivitetty 4.11.2020 12:01

Salo IoT Campus aloittaa laajennushankkeen, jonka tarkoituksena on vastata nopeasti kasvaneeseen tilakysyntään. Kampus on toiminut teknologian innovaatiokeskittymänä Salossa vuodesta 2017 lähtien, ja sen kaikki tuotantotilat ovat tällä hetkellä vuokrattuna.

Salo IoT Campus rakennuttaa tässä vaiheessa uutta, huippumodernia tuotantotilaa noin 4 000 m². Kokonaisinvestointi on noin 7,0 miljoonaa euroa ilman käyttäjän hankintoja, ja se rahoitetaan omalla pääomalla ja lainarahalla. Rakennustyöt alkavat syksyllä 2020.

Laajennuksella vastataan Salon akkutehtaan kasvuun

Laajennushankkeen käyttäjäksi tulee Valmet Automotiven Salon akkutehdas. Valmet Automotive kasvaa alueella merkittävästi, sillä yritys investoi vahvasti akkujärjestelmiin. Salon akkutehtaan henkilöstömäärän arvioidaan kasvavan lähivuosina jopa usealla sadalla henkilöllä. Salo IoT Campus haluaakin olla mukana tukemassa tätä kasvua.
Laajentamiselle on jo todellinen tarve, vaikka kampus on ennättänyt toimia entisissä Nokian tiloissa vasta vajaan neljän vuoden ajan. Olemassa olevia toimistotiloja on myös muunnettu suuren kysynnän vuoksi toisiin käyttötarkoituksiin: muun muassa tuotantotiloiksi on muutettu lähes 5 000 m² toimistotilaa. Lisäksi osassa kampuksen tiloista toimii nykyään myös ammattikorkeakoulu ja ammattikorkeakoulun kyberlaboratorio.

”Uusi laajennushanke on jo täyteen vuokrattu. Seuraavaksi pohditaankin jo uusia laajennus- ja muutoshankkeita, jotta kasvavaan tilakysyntään voidaan vastata myös tulevaisuudessa”, toteaa Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Jukka Vakula.

Tällä hetkellä kampus on koti noin sadalle yritykselle sekä parille tuhannelle työntekijälle, opiskelijalle ja tutkijalle. Laajennus on merkittävä rakennushanke seudulla, missä uusien toimitilojen rakentaminen on ollut varsin maltillista Nokian lopetettua toimintansa Salossa.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Jukka Vakula, Salo IoT Campus, p. 040 761 7287, jukka.vakula@saloiotcampus.fi, www.saloiotcampus.fi