Hyppää sisältöön
Tiedote

Salo lyhentää koronarokotusten väliä kuuteen viikkoon ja antaa myös kakkosrokotteen ilman ajanvarausta

Julkaistu 13.9.2021 10:41

Salon kaupunki lyhentää tästä viikosta alkaen koronarokotusten väliä kuuteen viikkoon. Lisäksi koronarokotteen toinen annos on tästä eteenpäin mahdollista saada joko Saktan rokotuspisteellä tai erikseen tiedotettavissa pop up -rokotuspäivissä ilman ajanvarausta.

Saktan rokotuspiste palvelee ilman ajanvarausta tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 8-14 sekä keskiviikkoisin klo 8-17.

Mahdollisia ajanvarauksia ei tarvitse erikseen peruuttaa, vaan ne peruutetaan rokotuskäynnin yhteydessä.

Kattavan rokotussuojan saavuttamiseksi on toisen rokoteannoksen ottaminen erittäin tärkeää ja tästä syystä kaupunki pyrkii tekemään sen myös mahdollisimman helpoksi. Toiselle rokotuskerralle tultaessa on lisäksi hyvä muistaa, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee rokotusväliksi vähintään kuutta viikkoa, koska sitä lyhyempi annosväli voi heikentää rokotustehoa.

Aikoja ensimmäiseen rokotukseen voi edelleen varata osoitteessa salo.terveytesi.fi tai soittamalla koronarokotusten ajanvaraukseen 02 772 3605 arkisin (ma-pe) klo 8 -14. Myös muutokset jo varattuihin aikoihin tehdään soittamalla ajanvaraukseen.

QR-koodillinen koronarokotustodistus myös omalta terveysasemalta

QR-koodillinen koronarokotustodistus on nyt mahdollista saada myös omalta terveysasemalta. Palvelu on tarkoitettu niille henkilöille, jotka eivät esimerkiksi puuttuvien pankkitunnusten vuoksi voi tulostaa todistusta Omakannasta. QR-koodilla varustettua todistusta tarvitaan ainoastaan ulkomaille matkustettaessa.

Yli 95 prosenttia salolaisten rokotustodistuksista on saatavilla Omakannasta. Jos on lähdössä matkalle ja rokotustodistus ei näy Omakannassa, niin todistuksen saa ottamalla yhteyttä omaan terveysasemaan. Ennen matkalle lähtöä on myös aina syytä tarkistaa ajantasaiset korona- ja maahantulorajoitukset kohdemaan viranomaisilta.

Salon rokotustilanne 13.9.

Salon rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 76,3% ja toisen annoksen osalta 61,5% prosenttia. Molemmat luvut ovat yli Varsinais-Suomen ja koko maan kattavuuslukujen.

Rokotuskattavuus ilmoitetaan suhteessa kunnan koko asukasmäärään eikä suhteessa rokotettavien määrään eli 12-vuotta täyttäneisiin ja sitä vanhempien kuntalaisiin.