Hyppää sisältöön
Tiedote

Salo mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Julkaistu 4.4.2023 17:27
Miljoona roskapussia -kampanjan kasvot yhteiskuvassa. Kuvaaja Johanna Kannasmaa / Yle

Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen tutut kasvot, toimittajat Inka Henelius, Olli Haapakangas ja Mikko “Peltsi” Peltola sekä meteorologit Kerttu Kotakorpi ja Anniina Valtonen. Kuva: Johanna Kannasmaa / Yle

Salon kaupunki on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa tänä keväänä. Huhtikuun 13. päivä alkava kampanja haluaa innostaa suomalaiset keräämään ympäristöstä roskia yhteensä miljoona pussillista. Kampanja on käynnissä 14.6.2023 saakka.

Kaksi kuukautta kestävässä kampanjassa on mukana 145 kuntaa tai kaupunkia. Lisäksi mukana on järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja.

– Lumien sulettua ympäristöstä paljastuu keväällä iso määrä roskia. Tavoitteenamme on yhdessä kumppanien kanssa innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia, vähentää välinpitämättömyyttä roskaamista kohtaan sekä havahduttaa ihmiset näkemään roskien määrä, kertoo Pia Louhivuori, kampanjan vastaava tuottaja Yleltä.

Kilpailu paikkakuntien kesken

Kampanjassa mukana olevat kunnat, kaupungit, järjestöt ja yhteisöt kannustavat ihmisiä osallistumaan roskien keräämiseen. Kuka tahansa voi lähteä keräämään roskia yksin tai yhdessä porukalla.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään roskapussilaskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia -sivulle sen paikkakunnan kohdalle, josta roskat on kerätty.

Sosiaalisessa mediassa aiheeseen liittyviä julkaisuja voi lisätä tunnisteella #miljoonaroskapussia.

Luvassa on yhteisen hyvän ja liikkumisen ilon lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Miljoona roskapussia alkaa suorassa lähetyksessä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20 ja tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.

Näin sinäkin voit osallistua

  1. Ota mukaan mahdolliset roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  6. Haasta ystäväsi mukaan!