Hyppää sisältöön
Tiedote

Salo päivitti koronakaranteeniohjeistusta

Julkaistu 27.1.2022 18:46

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on päivittänyt koronakaranteeniohjeistustaan ja sen mukaan toimitaan myös Salossa. Oleellisin muutos koskee koronapositiivisten eristyksen pituutta. Aikaisemmassa, 14.1.2022 annetussa ohjeessa eristykseen pituuteen vaikutti rokotusten määrä, nyt ainoastaan oireiden voimakkuus. Altistuneiden karanteenien pituuteen rokotusten määrä edelleen vaikuttaa.

Positiivisen tuloksen saaneille lähetettävässä tekstiviestissä on ohjaus kaupungin verkkosivuille, josta löytyy päivitetty karanteeniohjeistus.

Salossa on saatu lyhennettyä positiivisen koronatestitulosviestin ja tartuntatautitiimin yhteydenoton välistä viivettä noin kolmeen päivään. Eristys- ja karanteenipäätösten osalta viive on tällä hetkellä 2-3 viikkoa.

Kaupungin verkkosivuille on myös päivitetty Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yleiset toimintaohjeet koronatautiin sairastuessa. Ohjeen mukaan terveydenhuoltoon ei tarvitse olla yhteydessä eikä koronatestiin hakeutua, jos oireet ovat lieviä ja yleistila hyvä.

Ohjeessa kuitenkin suositellaan vahvasti, että tällaisessa tilanteessa vältetään vapaaehtoisesti kontakteja muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään viiden vuorokauden ajan tai kunnes on ollut oireeton kaksi vuorokautta.

Jos oireet muuttuvat vakaviksi tai yleistila heikkenee, on otettava viiveettä yhteys terveydenhuoltoon.

Ohje koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia.