Hyppää sisältöön
Tiedote

Salo siirtää seitsemäs- ja kahdeksasluokkalaiset sekä lukiot etäopetukseen, nuorisotilat, uimahalli ja kaupungin omat sisäliikuntapaikat suljetaan

Julkaistu 5.5.2021 12:56, Päivitetty 5.5.2021 13:45

Salon vakavan koronatilanteen johdosta on kaupunki tehnyt useita sivistys- ja vapaa-aikapalveluja koskevia rajoituspäätöksiä.

– Tehdyt päätökset ovat välttämättömiä, jotta kaupungin tartuntatilanne saadaan rauhoittumaan. Nämä nyt tehdyt ratkaisut ovat kaupungin toimivallassa, mutta vielä tärkeämpää on kaikkien kuntalaisten vastuullinen toiminta nykyisessä tilanteessa. Me emme voi puuttua kuntalaisten yksityiselämän ratkaisuihin, mutta nyt jos koskaan on jokaisen kannettava vastuuta tai pian on myös alkukesä pilalla, korostaa kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Keskeisin rajoitustoimenpide liittyy opetukseen, jossa yläkoulujen 7.–8. luokat sekä lukiot siirtyvät etäopetukseen 7. – 21.5. väliseksi ajaksi.

– Yhdeksäsluokkalaiset jatkavat lähiopetuksessa, sillä heillä on viimeiset kouluviikot meneillään ja on tärkeää turvata oppilaiden päättöarviointi. 7.-8.-luokkalaisten ollessa etäopetuksessa saadaan myös väljyyttä kouluihin ja pystytään koulunsa päättävien nuorten opetus järjestämään koronaturvallisesti, tarkentaa sivistyspalveluiden johtaja Pia Setälä tehtyä ratkaisua.

– Perusopetuksen vuosiluokat 4-6 jatkavat myös normaalisti lähiopetuksessa. Tartunnat eivät ole keskittyneet tähän ikäluokkaan ja on tärkeää mahdollistaa alakoululaisten lähiopetus ennen alkavaa kesälomaa, Setälä jatkaa.

Opetusjärjestelyjen lisäksi myös nuorisotilat suljetaan 7. – 21.5. väliseksi ajaksi eikä musiikkiopiston orkesteriharjoituksia järjestetä lähiopetuksena tuona aikana.

Vapaa-aikapalvelujen osalta pääsääntöisesti ajalla 7. – 16.5. ovat voimassa seuraavat rajoitukset. Rajoitukset koskevat kaupungin omia, ei yksityisiä palveluita.

Liikuntapalvelut
– kaikki sisäliikuntapaikat (uimahalli, kuntosalit, liikuntasalit ja -hallit) suljetaan yleisöltä
– seuratoiminta & kaupungin järjestämä toiminta sisäliikuntatiloissa sallitaan alakouluikäisille ja nuoremmille (2008 synt. ja nuoremmat)
– ulkoliikuntapaikkoja voi käyttää koronasuosituksia noudattaen
– aikuisten toiminta jatkuu ulkona tai etänä

Kulttuuripalvelut
– Elektroniikkamuseo on suljettu 16.5. asti.
– Taidemuseo on näyttelyvaihdon vuoksi suljettu 14.5 asti, 15.5 alkaen avoinna ennakkovarausta vastaan enintään 10 hengelle yhtäaikaisesti

Kirjastopalvelut, rajoitukset 18.5. asti
– enintään 10 kävijää yhtäaikaisesti, maskien käyttösuositus
– enintään 15 min asiointi ensisijaisesti vain varausten noutoa varten
– omatoimikirjastot pidetään auki, lehtienlukusalit suljetaan
– kaikki kirjastot ovat suljettuina 19.5- 3.6 väliseksi ajaksi kirjastojärjestelmän vaihdon vuoksi

Kansalaisopisto
– toiminta jatkuu aikuisten osalta etänä tai ulkona
– 2008 syntyneiden ja nuorempien toiminta jatkuu aiempaan tapaan
– 2007 syntyneiden ja vanhempien toiminta jatkuu etänä tai ulkona