Hyppää sisältöön
Tiedote

Salolaiset alakoulut saivat kevätlukukaudella tutustua vesiturvallisuuteen

Julkaistu 16.6.2023 07:58, Päivitetty 16.6.2023 08:03

Salon kaupungin alakoulut saivat tänä keväänä käyttöönsä Vilskettä vesille -oppimateriaalipaketit, jotka opettavat turvallista vesillä liikkumista. Materiaalit kannustavat ilmiöoppimiseen luokissa ja vesistöjen äärellä, mutta myös kehittävät lukutaitoa ja sopivat esimerkiksi ympäristöopin tunneille. Lahjoittajina toimineiden Suomen Venehuolto Oy:n ja Astrum Vene Oy:n avulla jokaiseen salolaiseen alakouluun lahjoitettiin oppimateriaalipaketti yhdelle oppilasryhmälle. Oppimateriaalipaketit ovat monivuotisia ja mahdollistavat useiden vuosiluokkien tutustumisen turvalliseen vesillä liikkumiseen.

Omaa alaa lähellä oleva vesiturvallisuuden teema sai lahjoittajat liittymään mukaan hankkeeseen.

– Tarinat tuhansien järvien maasta ja Suomen ainutlaatuisesta saaristomerestä menevät hukkaan, jos nuoria ei opeteta liikkumaan vesillä turvallisesti, pohtii Mirko Karppala Suomen Venehuoltosta.

– Ajatuksenahan se on todella hienoa, että jo alakoulussa lapset opetetaan liikkumaan vesillä. Ja hienompaa on, jos lapset menevät kotiin ja saavat myös vanhemmat vesien äärelle, Karppala jatkaa.

– Kun nuorena oppii liikkumaan vesillä, niin osataan arvostaa ja olla veden kanssa tekemisissä. Meidän vesistömme ovat arvokkaita ja meidän täytyy osata vaalia ja pitää niistä hyvää huolta. Haluamme myös, että nuoret nauttivat vesillä liikkumisesta ja saavat siitä paljon irti. Toivottavasti oppimateriaalipaketit auttavat tässä. Haluamme paikallisesti tukea salolaisten ja Salon ympäristökuntien oppilaiden mahdollisuutta tarjoamalla nämä materiaalipaketit, kiteyttää Henri Jokinen Astrum Veneeltä.

Oppimateriaalipaketit tarjoavat tekstien lisäksi pelejä ja erilaisia harjoituksia, joiden kautta vesiturvallisuutta voi opetella. Esimerkiksi Hajalan alakoulussa tutustuttiin keväällä kirjojen lisäksi erilaisten solmujen solmimiseen oppituntien puitteissa. Ennen kesäloman alkua 3.- 4.-luokkalaiset sekä 5.- 6.-luokkalaiset pääsivät opintoretkelle Vuohensaareen harjoittelemaan vesillä liikkumista Salon Pursiseura ry:n jollien kanssa ja kokeilemaan taitojaan oikeassa ympäristössä.