Hyppää sisältöön
Tiedote

Salolaisia kutsutaan mukaan Terve Suomi -tutkimukseen

Julkaistu 14.9.2023 00:00

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Salon kaupunki toteuttavat syksyllä Terve Suomi -nimisen kyselyn. Tutkimukseen kutsutaan 2800 satunnaisesti valittua yli 20-vuotiasta kaupunkilaista. Tutkimuksessa selvitetään muun muassa asukkaiden terveydentilaa, elämänlaatua, osallisuutta sekä kokemuksia sosiaali- ja terveyspalveluista.

Tutkimuksesta saatavien tietojen avulla voidaan seurata asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia ja kehittää kaupungin palveluja. Tietoja on mahdollista verrata muiden alueiden tietoihin sekä koko maan tilanteeseen.

Terve Suomi -tutkimuksesta tehdään joka toinen vuosi kansallinen kysely. Edellinen kysely toteutettiin syksyllä 2022. Salon kaupunki on nyt ensimmäistä kertaa tilannut erilliskyselyn, jonka avulla seurataan tarkemmin oman alueen asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia.

Hyvinvointiin sisältyy paljon muutakin kuin hyvä terveys. Kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi kaupungin toimijoita kiinnostaa erityisesti esim. salolaisten kokemukset osallisuudesta ja syrjinnästä, positiivisesta mielenterveydestä, päihteiden käytöstä, kulttuuripalveluiden käytöstä ja saatavuudesta sekä ikääntyneiden toimintakyvystä.

Jokainen vastaus on tärkeä

Tutkimukseen kutsuttavat on valittu satunnaisesti Digi- ja väestötietoviraston tiedoista. Jokainen kutsun saanut edustaa alueensa samanikäisiä ja -sukupuolisia henkilöitä, eikä yksittäistä vastaajaa voi korvata toisella.

Kysely käynnistyy syyskuussa. Kyselyyn voi vastata verkossa tai paperilomakkeella suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai venäjäksi.

On tärkeää, että jokainen kutsun saanut osallistuu tutkimukseen. Vastaamalla kyselyyn voi edistää kaupunkilaisten hyvinvointia ja palvelujen kehittämistä.

Tuloksia julkaistaan keväällä 2024

Tuloksia raportoidaan keväällä 2024 THL:n verkkosivuilla. Kaupungit saavat tulokset käyttöönsä hyödynnettäväksi päätöksenteossa. Yksittäistä vastaajaa ei voi tunnistaa vastauksista.

Lisätietoja

Terve Suomi -tutkimuksen kysely: thl.fi/tervesuomi/osallistu

Tutkimuksen osallistujille:
Sähköposti: tervesuomi(at)thl.fi
Puhelin (ilmainen): 0800 97730 arkisin klo 9–11

Salon kaupungin Terve Suomi -yhteyshenkilönä toimii hyvinvointikoordinaattori Hilpi Tanska, puh. 050 344 5463, hilpi.tanska@salo.fi