Hyppää sisältöön
Tiedote

Salolaislasten toiveesta liikennepuistoon hankittiin kaksipaikkainen polkuauto

Julkaistu 8.5.2024 09:39

Salon Liikennepuisto Alangossa järjestetään perjantaina 10.5. kesäkauden avajaiset, jossa esitellään uusi kaksipaikkainen polkuauto.

Kaksipaikkaisen polkuauton tarve nousi esiin Hakastaron koulun toteuttaman esteettömyyskartoituksen yhteydessä sekä pienten lasten vanhempien antamasta palautteesta. Kaupunki haluaa varmistaa, että kaikki lapset voivat nauttia polkuautoilun riemusta, vaikka omat jalat eivät riittäisikään polkimille tai polkeminen olisi muutoin haastavaa. Siksi uudessa polkuautossa on mahdollisuus, että avustaja tai huoltaja toimii polkijana, kun taas matkustaja on kiinnitettynä turvallisesti turvavöissä.

Esteettömyyskartoitus oli osa UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin liittyvää kehittämistyötä ja tulevan kesän aika kerätään jälleen palautetta, jonka avulla pyritään kehittämään kaupungin toimintaa entistä lapsiystävällisemmäksi.

Lapsiystävällinen kunta -työ Salossa etenee suunnitellusti

UNICEF ja Salon kaupunki allekirjoittivat sitoumuksen yhteistyöstä Lapsiystävällinen kunta -mallin mukaisesti helmikuussa 2022. Lapsiystävällinen kunta -malli on UNICEFin kunnille tarjoama työväline, joka auttaa kuntaa tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja kunnan hallinnossa ja lasten arjen palveluissa. Malli auttaa kuntia varmistamaan, että erityisesti heikoimmassa asemassa olevien lasten oikeudet toteutuvat.

Malli perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja UNICEFin kansainväliseen Child Friendly Cities -malliin. Suomessa mallia on toteutettu vuodesta 2012 lähtien.

Nykytilan kartoituksen jälkeen Lapsiystävällinen kunta -työ on jatkunut toimintasuunnitelman laatimisella. ”Kaupunkistrategiaan kirjattu tavoite UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen saavuttamisesta etenee suunnitellusti ja toimintasuunnitelma on aktiivisessa toteutusvaiheessa.”, Lapsiystävällinen kunta -koordinaattori Annika Viitanen Friberg kertoo.

Huhtikuun aikana ala- ja yläkoululaisia osallistui Turvalliset tilat -työpajaan koskien Salon joukkoliikenne Paikkua, ja eri palvelualueilta koottu Lapsiystävällinen kunta -agenttien joukko on työskennellyt kevään aikana verkostotapaamisissa. Osana lapsenoikeusosaamisen edistämiseen liittyvää tavoitetta järjestetään kaupunginvaltuustolle kesäkuussa lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarisen puheenvuoro.

Lapsiystävällinen kunta -toimintamalli koskee kaikkia kaupungin palvelualueita ja hallintoa. Salon kaupungin laatimassa toimintasuunnitelmassa visiona on ”Onnellinen lapsi ja nuori hyvinvoivassa yhteisössä”.

Lisätietoja:
Lapsiystävällinen kunta -koordinaattori Annika Viitanen Friberg, puh. 044 778 4642, annika.viitanen@salo.fi
Nuorten palveluohjaaja Mervi Niemi, puh. 044 778 4015, mervi.niemi@salo.fi

Liikennepuisto Alangon kesäkauden avajaiset 10.5.2024 klo 10, Hämeentie 34, 24240 Salo