Hyppää sisältöön
Tiedote

Salolaisten lasten ja nuorten oma maailman paras syysloma

Julkaistu 5.10.2020

Salolaisten lasten ja nuorten oma ”Maailman paras syysloma”

Salon kaupungin nuorisopalvelut yhdessä vapaa-aikapalveluiden sekä muiden yhteistyötahojen kanssa haluaa tarjota salolaisille lapsille ja nuorille maailman parhaan syysloman. Syysloman teema sisältää ajatuksen siitä, että poikkeuksellisessa tilanteessakin voimme voimamme yhdistämällä saada aikaan kiinnostavan, värikkään ja kattavan ohjelmatarjonnan, jossa jokaiselle salolaiselle lapselle ja nuorelle löytyy jotakin mielekästä ja mieleenpainuvaa tekemistä loma-ajalle.

Mitä maailman parhaalla syyslomalla sitten tapahtuu?

Upeita työpajoja, retkiä, liikunnan riemua ja uusia elämyksiä ihan jokaiselle. Erilaisissa työpajoissa on mistä valita – voit oppia katutaiteen perusteita ja päästä maalaamaan, tehdä oman animaation, opetella studiokuvauksen perusteita sekä mallina olemista, harjoitella luovaa kirjoittamista ja osallistua oman verkkolehden julkaisuun, luoda upeita vastamainoksia kollaasitekniikalla tai askarrella kierrätyskirjoista taidetta kotiin.

Mystiikkaa ja arvoituksia

Retkillä lähikohteisiin ratkaistaan mysteerejä luonnossa yhdessä ja erikseen ja jännittävä pakopeli Halikon kirjastossa saa koko perheen aivonystyrät koetukselle. Camera obscura nuorten keskus Steissillä luo vilkauksen menneisyyteen ennen kameraa.

Liikunnan riemua ja uusia elämyksiä

Syyslomalla pääsee kokeilemaan ilmajoogailua ja pariakrobatiaa, vesipedoille on tarjolla wibit-toimintarata uimahallissa, ja torstaina koko perheen yhteinen päivä Salon urheilupuistossa. Ympäri Saloa erilaisissa kohteissa on ohjattua, elämyksellistä ja leikkimielistä toimintaa, josta varmasti löytyy jokaiselle mieluisaa tekemistä. Supersuosittuun skeittaamiseen voi tutustua aloittelijoiden omalla vuorolla Skeittihalli Tunnelissa.

Lukemista, aikamatkailua ja dokumentteja sekä elokuvia

Salon pääkirjastossa on kirjavinkkejä maailmanmatkailuun, lukuloma-kampanjan väritystehtäviä sekä jaossa kirjanmerkkejä. Blackout poetry –runopisteessä voit tehdä oman runosi näyttelyyn. Elokuvateatteri Bio Salossa esitetään katutaidedokumentti Uudet diktaattorit – stadilaisen graffitin arkeologia 1986 -2010. Ohjaaja Aleksi Pohjavirta on paikalla esittelemässä elokuvan ja vastaamassa kysymyksiin leffan jälkeen. Toisesta esitettävästä elokuvasta päättävät lapset ja nuoret äänestämällä mieluisensa.

Katso upea ohjelmatarjonta, ilmoittaudu työpajoihin ja valitse oman makusi mukaiset lomariennot osoitteessa www.salo.fi/syysloma

Lisätietoja maailman parhaasta syyslomasta:

Nuorisotyön suunnittelija Mariia Silfver, mariia.silfver@salo.fi, p. 044 778 4826

Kulttuurituottaja Sini Lundgren, sini.lundgren@salo.fi, p. 044 778 4983

Liikunnanohjaaja Essi Kuivalainen, essi.kuivalainen@salo.fi p. 044 778 4706