Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon ekovoimalaitokseen vastaanotettiin ensimmäinen jätekuorma

Julkaistu 25.11.2020 15:47

Salon Korvenmäen ekovoimalaitokseen vastaanotettiin keskiviikkona 25. marraskuuta 2020 ensimmäinen jätekuorma. Jätteiden hyödyntäminen energiaksi alkaa alkuvuodesta 2021 ja täydessä toiminnassa ekovoimalaitos on kesällä 2021. Laitoksen valmistuttua saadaan lounaiseen Suomeen pitkään odotettu paikallinen hyödyntämisratkaisu kierrätyskelvottomalle polttokelpoiselle jätteelle.

Vaikka ekovoimalaitos ei ole vielä valmis, sen ympärillä tapahtuu jo paljon. Lounavoiman ympärille on esimerkiksi syntymässä uusiutuvan energian liiketoimintaa. Lounavoima alkaa ensi vuoden alussa rakentaa kaukolämmön syvälämpövarastoa, johon on saatu työ- ja elinkeinoministeriön investointitukea. Tämän lisäksi selvitetään ekovoimalaitoksen hiilidioksidipäästöjen hyödyntämistä synteettisen metaanin valmistuksessa.

Rakennushanke on tuonut alueelle töitä ja valmistuttuaan ekovoimalaitos tulee lisäämään alueellista elinvoimaisuutta esimerkiksi kunnossapito- ja huoltopalveluita tilaamalla.

– Ekovoimalaitoshanke on yksi kaupungin kärkihankkeista. Hanke on kaupungille merkityksellinen sekä talouden että ilmaston ja ympäristön kannalta. Lisäksi se avaa lukuisia mahdollisuuksia uusille työpaikoille, jotka tuovat kaupunkiin toivottuja verotuloja ja toimeliaisuutta, kertoo Salon vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen.

Lounavoima Oy:n tiedote 25.11.2020