Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon kaupungin toimenpiteet liittyen valtakunnallisiin ja alueellisiin koronasuosituksiin

Julkaistu 3.3.2021 16:01

Valtioneuvosto ohjeisti viime viikolla alueita useista toimenpiteistä liittyen koronaepidemian nopean kiihtymisen ja tartuttavimpien virusmuunnosten yleistymisen estämiseksi. Osa toimenpiteistä on ollut mahdollista ottaa käyttöön välittömästi, mutta osa toimenpiteistä on mahdollista toimeenpanna kunnallisesti tai alueellisesti vasta kun aluehallintovirasto on antanut tarvittavat määräykset.

Tästä johtuen Salon kaupunki ei ole vielä tehnyt päätöstä yläkoulujen ja lukioiden siirtymisestä etäopetukseen ajalle 8. – 26.3. Samoin joidenkin kaupungin palveluiden ja tilojen osalta on vielä osittain epäselvää minkälaiset rajoitukset niitä koskevat ensi viikon alusta alkaen.

Kuluvalla viikolla (1. – 7.3.) ovat liikuntapaikkojen osalta voimassa seuraavat päätökset:

  • Sisäliikuntapaikat (uimahalli, jäähalli, liikuntahallit, koulujen liikuntasalit), ulkoliikuntapaikkojen pukutilat sekä liikuntapalvelujen hallinnoimat uimarantojen saunat on suljettu yleisöltä.
  • Samoin sisäliikuntapaikat, uimarantojen saunat ja vuorovarauksin käytettävät ulkoliikuntapaikat ovat suljettuina aikuisten (2001 syntyneet ja vanhemmat) harrastustoiminnalta 1. – 7.3.2021.
  • Kuntosalit ja erikseen nimetyt ns. yksilöllisen liikuntaharrastamisen mahdollisuudet ovat käytettävissä Salon kaupungin 18.2.2021 julkaiseman tiedotteen mukaisesti.
  • Koululais- ja päiväkotiryhmät voivat käyttää liikuntapaikkoja osana opetusta ja varhaiskasvatusta tehtyjen varausten mukaisesti.
  • Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna omaehtoista liikkumista varten.

Lisäksi aluehallintoviraston 26.2.2021 antaman määräyksen mukaisesti avoimissa päiväkodeissa ja nuorisotiloissa noudatetaan kuuden henkilön kokoontumisrajoitusta.

Linkki Salon kaupungin 18.2.2021 julkaisemaan tiedotteeseen