Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon kaupungin toimenpiteet liittyen Varsinais-Suomen koronasuosituksiin

Julkaistu 16.12.2020 15:35, Päivitetty 17.12.2020 08:16

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä jatkoi ja täsmensi eilen joulukuun alussa annettuja suosituksia koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Annettujen suositusten pohjalta on Salon kaupunki päättänyt seuraavista kaupunkikohtaista toimenpiteistä.


Toimenpiteet ajalla 19.12.-27.12.

Liikuntapalvelut ja sisäliikuntapaikat

• Kaikki sisäliikuntatilat (uimahalli, kuntosalit, jäähalli, liikuntahallit ja koulujen liikuntasalit) ovat suljettuina yleisöltä sekä lasten ja aikuisten seuraharjoittelulta (pois lukien yleisten sarjojen SM- ja 1-sarjatason joukkueurheilu ja yleisten sarjojen SM-tason yksilöurheilijat. Harjoittelu järjestetään vahvistettujen vuorojen puitteissa). Liikuntapalvelut peruu seurojen ja muiden käyttäjien vuorot.
• Liikuntapalvelujen ylläpitämät uimarantojen saunat ovat suljettuina
• Sisäliikuntatiloja voi käyttää koulujen opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa 21. – 22.12.


Toimenpiteet ajalla 28.12.-10.1.

Liikuntapalvelut ja sisäliikuntapaikat

• Kaikki sisäliikuntatilat (uimahalli, kuntosalit, jäähalli, liikuntahallit ja koulujen liikuntasalit) ovat suljettuina yleisöltä sekä yli 19-vuotiaiden (2001 syntyneet ja vanhemmat) seuraharjoittelulta (pois lukien yleisten sarjojen SM- ja 1-sarjatason joukkueurheilu ja yleisten sarjojen SM-tason yksilöurheilijat. Harjoittelu järjestetään vahvistettujen vuorojen puitteissa). Liikuntapalvelut peruu seurojen aikuisryhmien ja muiden käyttäjien vuorot.
• Liikuntapalvelujen ylläpitämät uimarantojen saunat ovat suljettuina
• Alle 20-vuotiaiden (2002 ja myöhemmin syntyneet) seuratoimintaa voi jatkaa sisäliikuntatiloissa, jos turvavälit kyetään tosiasiallisesti pitämään kaikessa harjoittelussa, esimerkiksi kamppailulajien harrastaminen tai joukkuepelien pelaaminen lähikontaktein ei ole sallittua. Yhdistykset peruvat itse vuoronsa (myös aikuisten ja lasten yhteiset vuorot), mikäli toiminta keskeytyy.
• Päiväkotiryhmät voivat käyttää liikuntatiloja


Muut voimassa olevat rajoitukset

• Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Rajoitus on voimassa 10.1. asti.
• Ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa, mutta ulkoliikuntapaikkojen pukutilat pidetään suljettuina. Ulkotiloissa järjestettävissä tapahtumissa tulee myös tosiasiallisesti noudattaa turvavälejä sekä noudattaa aluehallintoviraston yleisistä kokouksista ja yleisötilaisuuksista antamia määräyksiä.
• Kunnallisilla liikuntapaikoilla on edelleen aiemmin tiedotetut voimassa olevat linjaukset ja määräykset mm. yli 15-vuotiaiden maskin käytön, turvaetäisyyksien noudattamisen ja käsihygienian osalta. Lisäksi yläkouluikäisille suositellaan maskin käyttöä.
• Kirjastopalveluissa jatketaan 3.12 aloitettuja rajoitustoimia 10.1. asti. Kirjastot ovat auki vahvistettujen aukioloaikojen mukaisesti (salo.fi/kirjasto), mutta omatoimikirjastot ovat suljettuina 10.1 asti.
• Elektroniikkamuseo on avoinna vahvistettujen aukioloaikojen mukaisesti (suljettu 23.12.-1.1.). Museoon otetaan kerrallaan sisään enintään 10 henkilöä. Taidemuseo avataan tammikuun lopussa.