Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon kaupungin toimenpiteet liittyen Varsinais-Suomen koronasuosituksiin

Julkaistu 18.2.2021 16:04, Päivitetty 22.2.2021 15:20

Tiistaina (16.2.) kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä kevensi aikuisten yksilöllisen sisäliikunnan ja ulkona tapahtuvan ryhmäliikunnan suosituksia ensi viikon alusta lähtien. Muut koronakoordinaatioryhmän 2.2. jatkamat suositukset ovat edelleen voimassa 28.2. asti. Näihin suosituksiin liittyen Salon kaupungin koronajohtoryhmä päätti torstain (18.2.) kokouksessaan, että maaliskuun alusta voidaan jotain palveluja avata rajatusti, jos koronatilanne sen sallii.

Vapaa-aikapalvelujen ja musiikkiopiston palvelut 1.3. alkaen

Yleiset kulttuuripalvelut
Kulttuuritila Näkkärin keväälle suunnitellut yleisöperjantaiden esitykset on siirretty syksyyn, Lasten lauantaiden osalta seurataan vielä tilannetta loppukeväällä ja mahdollisista esityksistä tiedotetaan myöhemmin.

Museot
Taidemuseoon voidaan 1.3. alkaen ottaa 20 henkilöä tunnissa (helmikuun ajan 10 henkilöä), museokäynti varataan ennakkoon numerosta 02 778 4892. Elektroniikkamuseoon otetaan enintään 10 henkilöä yhtä aikaa (ei ennakkovarausta).

Kansalaisopisto
Yksilöopetukset voidaan toteuttaa lähiopetuksena 1.3. alkaen. Opisto tiedottaa toteutuksesta kurssikohtaisesti.
Musiikkiopisto
Aikuisten solistisen instrumentin yksilöopetus toteutetaan 1.3. alkaen lähiopetuksena. Opetustilat mahdollistavat 2 metrin turvavälin pitämisen kaikissa tilanteissa ja opettajat käyttävät aina maskia tai visiiriä. Myös oppilaat käyttävät maskia mahdollisuuksien mukaan.

Liikuntapalvelut
Ohjeet liikuntapaikkojen käytölle:

 • Muista pestä/desinfioida kädet saapuessasi ja lähtiessäsi liikuntapaikalta
 • Kahden metrin turvaväli muihin asiakkaisiin on pidettävä koko harjoittelun ajan
 • Harjoittelemaan saa tulla vain täysin terveenä ja oireettomana, ei karanteenin aikana
 • Asiakkaiden tulee käyttää kirurgista suunenäsuojusta tai visiiriä liikuntapaikan yleisissä tiloissa ja pukuhuoneissa lukuun ottamatta suihkutiloja
 • Kasvomaskin tai visiirin käyttö on suositeltavaa myös liikuntaharjoituksen aikana, mikäli mahdollista
 • Asiakkaiden (erityisesti kuntosaleissa) tulee pyyhkiä liikuntalaitteiden kosketuspinnat aina käytön jälkeen liikuntapaikan antamalla puhdistusaineella ja kertakäyttöisellä paperipyyhkeellä
 • Pukutiloja suositellaan käyttämään niin lyhytaikaisesti kuin mahdollista ja suorittamaan peseytyminen ensisijaisesti kotona.

Kuntosalien avaaminen
Kuntosalit avataan rajatulle kävijämäärälle ja liikuntapalvelut tiedottaa omilla verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissa sekä kuntosalien sisäänkäynneillä mahdollisimman turvallisesta tavasta toimia kuntosaleilla.
Asiakkaiden tulee sitoutua liikuntapalvelujen antamiin infektioturvallisuusohjeisiin.

Kuntosaleissa sallitaan yhtäaikaisesti enintään 10 kävijän harjoittelu, uimahallilla sallitaan 12 kävijää ja Ollikkalan kuntosalilla 20 kävijää. Uimahallissa saunat ja altaat eivät ole käytössä. Jos sallittu henkilömäärä on täynnä, täytyy tulijan odottaa, kunnes paikka vapautuu. Liikuntapalvelut tarkkailee sisääntulijoiden määrää sähköisen kulunvalvonnan kautta ja tarvittaessa kuntosali suljetaan, mikäli havaitaan, että kävijämäärät ovat toistuvasti yli sallitun määrän. Kuntosalien aukioloajat ovat normaalit (uimahallia lukuun ottamatta) ja asiakkaita pyydetään välttämään ruuhkaisemmiksi tunnistamiaan aikoja. Uimahallin kuntosali on avoinna 1. – 5.3. seuraavasti (jatkosta ilmoitetaan myöhemmin): ma, ti, to, pe klo 8 – 18, ke 12 – 18.

Kuntosalien vuosikorttien ja eläkeläisten vuosikorttien aikahyvitykset
Kuntosalien vuosikortteihin annetaan täysimääräinen aikahyvitys (vapaa-ajan lautakunta 21.1.2021 § 12), jos asiakkaan kärsimä rahallinen tappio on vähintään 10 euroa.

Kuntosalien avautuessa 1.3. on sulkuaika ollut 3 kk ja 10 euron tappio toteutuu kaikkien muiden paitsi tässä mainittujen kuntosalikorttien osalta (mikäli kortti on ollut voimassa koko sulkuajan). Särkisalon ja Suomusjärven aikuisten vuosikorttiin ja alennetun hinnan vuosikorttiin sekä Kiskon, Perttelin, Kuusjoen, Kiikalan ja Muurlan alennettuun vuosikorttiin ei myönnetä hyvitystä. Eläkeläisten vuosikorttien osalta 55 euron korttiin saa täysimääräisen aikahyvityksen, jos kortti on ollut voimassa koko sulkuajan. Muilta osin korttien aikahyvitykset selvitetään uimahallin kassalla.

Asiakkaan tulee pyytää hyvitystä 31.5. mennessä ensisijaisesti sähköpostitse uimahalli@salo.fi (ilmoita kuntosali ja käyttäjän nimi) tai käymällä uimahallilla seuraavien kuntosalien osalta: Halikon, Perniön, Kiskon ja Kuusjoen kuntosalit. Erilaisen avain- ja kulkujärjestelmän vuoksi Ollikkalan, Muurlan, Kiikalan ja Perttelin kuntosalien osalta hyvitystä on haettava suoraan uimahallin kassalta sähköinen avain / kulkukortti mukana. Uimahalliin kuljetaan ison rantapallon takana olevasta yläovesta ja kassalla palvellaan viikolla 8 ma – ke klo 8 – 18 ja viikolla 9 ma, ti, to, pe klo 8 – 18 ja ke 12 – 18.

Yksilölajien harrastaminen sisäliikuntatiloissa
Yksilölajien harrastaminen myös aikuisten osalta kaupungin sisäliikuntatiloissa sallitaan rajatusti siten, että vähintään 2 metrin turvaväli säilyy koko ajan.  Yksilölajeja ovat esim.:

 • Yleisurheilu Salohalli juoksusuora, enintään 4 henkilöä
 • Golf Salohallin lyöntipressu, enintään 2 henkilöä
 • Pöytätennis (Salohalli), enintään 2 henkilöä
 • Sulkapallo ja tennis kaksinpelinä (yhdistysten ja yksityisten vuorot eri liikuntasaleissa)
 • Perheiden sisäisiä liikuntavuoroja voi varata (eri liikuntatilojen käyttö yksityisvarauksina)
 • Salon Tenniskeskuksen kaupungin vuoroja voi varata
 • Squashkenttää (Halikon liikuntahalli) ei voi varata.Salohallin pöytätennistä, lyöntipressua ja juoksusuoraa voi käyttää arvokortilla tai verkkokaupasta ostetulla kertamaksulla.Liikuntapalvelut tiedottaa vuoroja varanneita yhdistyksiä asiasta erikseen. Vuorot varataan sähköisen varausjärjestelmän kautta.Ryhmässä tapahtuvaa aikuisten sisäliikuntaa ei voi toteuttaa.Ulkoliikuntapaikoilla voi järjestää myös aikuisten, enintään kymmenen henkilön pienryhmätoimintaa, kun huolehditaan vähintään kahden metrin turvaväleistä koko tilaisuuden ajan.Linkki Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän tiedotteeseen 16.2.2021