Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon kaupungin toimenpiteet liittyen Varsinais-Suomen koronasuosituksiin

Julkaistu 7.10.2020 16:29

Koronapandemian kiihtymisvaiheeseen liittyen on maakunnan alueellinen työryhmä antanut eilen (6.10.) kasvomaskeja sekä etätyötä ja etäkokouksia koskevat suositukset Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle.

Alueellisen työryhmän linjauksen mukaan kasvomaskien käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa, yleisötilaisuuksissa ja toisen asteen oppilaitoksissa aina, kun 1 – 2 metrin turvaväliä ei ole mahdollista pitää.

Huomisesta alkaen Salon kaupungin henkilöstö käyttää kasvomaskeja tai suojavisiirejä sekä asiakaspalvelutilanteissa että muissa työtilanteissa, joissa suositeltua turvaväliä ei voi pitää. Varsinais-Suomeen annettu suositus koskee sosiaali-, terveys- ja vanhuspalveluja, ravitsemis- ja puhtaanapitopalveluja, liikuntapalveluja, kansalaisopistoa, kirjastoja, kirjastoautoja, museoita, musiikkiopistoa, nuorisopalveluja sekä kaupungintalon ja Halikon virastotalon asiakaspalvelupisteitä.

Edellä mainitun linjauksen mukaisesti kuntalaisille suositellaan kasvomaskin tai suojavisiirin käyttöä. Samalla kaupunki muistuttaa, että kaupungissa on edelleen käynnissä kasvomaskien jako vähävaraisille kuntalaisille.

Lukiokoulutuksessa henkilöstö niin ikään siirtyy suojainten käyttöön huomisesta lähtien ja opiskelijoita suositellaan käyttämään kasvomaskia tai visiiriä lukiotiloissa. Opiskelijat hankkivat suojaimet itse tai hakevat niitä vähävaraisille kuntalaisille tarkoitetuista maskien jakelupisteistä.

Myös kansalaisopiston ja musiikkiopiston opiskelijat hankkivat suojaimet itse.

Salon kaupunki siirtyy sisäisessä työskentelyssä entistä laajemmin etätyöskentelyyn ja etäkokouksiin.

Kaupunki toivoo, että kuntalaiset noudattavat nyt sekä aikaisemmin annettuja valtakunnallisia suosituksia käsi- ja yskimishygieniaan, turvaväleihin sekä kokoontumisiin liittyen koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon toimintakyvyn varmistamiseksi.

Suositukset tulevat voimaan torstaina 8. lokakuuta.

Luettelo kasvomaskien jakelupisteistä löytyy kaupungin koronasivuilta.