Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon kaupungin valmistautuminen työllisyyden kuntakokeiluun on hyvässä vauhdissa

Julkaistu 20.1.2021 10:34, Päivitetty 20.1.2021 11:34

Salon kaupungin työllisyyspalvelut valmistautuu 1.3.2021 alkavaan työllisyyden kuntakokeiluun mm. asiakaspalvelutiloja laajentamalla. Sekä Walttiin Salorankadulle että Voimalaan Vilhonkadulle on rakennettu lisätiloja, jotta kuntakokeilun asiakkaita voidaan palvella asianmukaisissa tiloissa. Voimalan osalta laajennetaan Hilkansalin aulaan, jonne sijoittuu maaliskuusta alkaen arkisin joka päivä avoinna oleva kuntakokeilun päivystyspiste.

Salon kaupunki on rekrytoinut kuusi omavalmentajaa sekä sosiaalityöntekijän kuntakokeilun asiakastyöhön. Työntekijät ovat aloittaneet työnsä ja perehtyneet valtakunnallisesti kokeiluja varten laadittuun perehdytysmateriaaliin. Lisäksi työntekijät ovat aloittaneet asiakastyön haastattelemalla osaa tulevia kuntakokeilun asiakkaita. Salon kaupungin työntekijöiden lisäksi kuntakokeilun asiakkaita tulevat maaliskuussa palvelemaan TE-toimistosta siirtyvät 13 työntekijää, jotka aloittavat työnsä maaliskuussa. 

Työllisyyden kuntakokeilun asiakkaaksi siirtyvät kaikki salolaiset työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan tai ovat alle 30-vuotiaita tai maahanmuuttajia. Arvion mukaan siirtyvän kohderyhmän koko on noin 2800 henkilöä. Kohderyhmän asiakkaat saavat kirjeen TE-toimistosta, kun siirto kuntakokeiluun on tapahtunut. Kirjeessä on kerrottu mm. asiointitavoista.

Kuntakokeilun työntekijät odottavat jo innolla toiminnan alkamista. Aloituksen siirtyminen tammikuulta maaliskuulle toi lisää aikaa valmistautua laajaan tehtävien siirtoon yhä paremmin.

Lisätiedot:
Koordinaattori Salla Seppälä
02 778 2156, 050 439 8446, salla.seppala@salo.fi 

Lisätietoja kuntakokeilusta Salon kaupungin www-sivuilla