Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon kaupungin varhaiskasvatuksen kieli- ja kulttuuriopettajat mukana valtakunnallisen KieliPeda –työvälineen kehittämisessä

Julkaistu 18.1.2021 09:44

Salon varhaiskasvatuksen kieli- ja kulttuuriopettajat Irmeli Järvinen ja Kirsi Lehtovirta ovat olleet mukana kehittämässä valtakunnallista Turun yliopiston täydennyskoulutushankkeen KieliPeda -työvälinettä. Työväline on uusi ja se on kehitetty valtakunnallisessa Reimari – verkostossa (varhaiskasvatuksen kielellisen ja kulttuurisen moninaisuuden kehittämisverkosto) nousseiden tarpeiden pohjalta. Reimari – verkostossa on mukana 63 kuntaa ja kaksi yksityistä toimijaa.

Kolmiosainen työväline tukee kielitietoista varhaiskasvatusta, jossa ymmärretään kielten merkitys lapsen oppimiselle, kehitykselle, vuorovaikutukselle ja identiteeteille. Valtakunnalliset asiakirjat edellyttävät lasten kieli- ja kulttuuri-identiteettien tukemista ja siten kielitietoisen pedagogiikan toteuttamista varhaiskasvatuksessa.

“KieliPedan kehittäminen oli mielenkiintoista ja innostavaa. Toivomme, että työväline otetaan innolla vastaan Salossa. Turun yliopisto rakentaa parhaillaan työvälineen videomuotoista käyttöönottokoulutusta. Koulutus tulee ladattavaksi yliopiston verkkosivuille alkuvuodesta”, kertovat Irmeli Järvinen ja Kirsi Lehtovirta.

Työväline otetaan käyttöön Salon varhaiskasvatuksessa syksyllä 2021. Järvinen ja Lehtovirta näkevät työvälineen todella tärkeänä apuvälineenä varhaiskasvatuksen henkilöstölle. Työvälineen avulla voi esimerksi arvioida tukeeko varhaiskasvatuksen pedagoginen toiminta lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja kielellisten taitojen kehittymistä.

Lisätietoja:
Varhaiskasvatuksen kieli- ja kulttuuriopettaja Kirsi Lehtovirta
044 778 7860, kirsi.lehtovirta@salo.fi

Tutustu ohjelmaan Turun Yliopiston www-sivulla