Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon kaupunginjohtajan haku avautui tänään

Julkaistu 22.3.2022 08:32

Salon kaupunginhallitus päätti 7.3. käynnistää uuden kaupunginjohtajan valintaprosessin sen jälkeen, kun kaupunginjohtaja Tero Nissinen oli irtisanoutunut virasta helmikuun loppupuolella.

Kaupunginjohtajan haku on avautunut tänään (22.3.) ja päättyy tiistaina 12.4. klo 12.00. Kaupunki tiedottaa hakijoista saman päivän aikana.

Kaupunginjohtajan valintatyöryhmä kokoontuu keskiviikkona 13.4. iltapäivällä, ja haastatteluun kutsuttavista hakijoista tiedotetaan kiirastorstaina 14.4.

Valintatyöryhmä haastattelee ehdokkaat pääsiäisen jälkeen keskiviikkona 20.4. ja kaupunki tiedottaa seuraavana päivänä (21.4.) testattavista tai suoraan loppusuoralle edenneistä hakijoista. Jos valintatyöryhmä päättää lähettää ehdokkaita soveltuvuustesteihin, niin testit tehdään viikoilla 16 ja 17.

Kaupunginhallitus haastattelee ehdokkaat maanantaina 2.5. päivällä. Myös kaupunginvaltuusto haastattelee Salon kaupunginjohtajan haun viimeiseen vaiheeseen edenneet ehdokkaat samana päivänä klo 18 alkaen. Samassa tilaisuudessa ehdokkaille esitetään kuntalaisten lähettämiä kysymyksiä. Tilaisuutta on mahdollisuus seurata verkossa Salon kaupungin YouTube-kanavalla.

Kuntalaiset voivat lähettää ehdokkaille kaupunginjohtajan viranhoitoon liittyviä kysymyksiä 25.4. mennessä joko sähköpostitse (viestinta@salo.fi) tai postitse Salon kaupunki, PL 77, 24101 Salo. Kaikkiin yksittäisiin kysymyksiin ei voida luvata vastauksia, mutta kaikki kysymykset annetaan tiedoksi sekä ehdokkaille että valtuutetuille ennen tilaisuutta.

Salon kaupunginhallitus tekee ehdotuksensa uudeksi kaupunginjohtajaksi 9.5. Kaupunginhallituksen kokouksen esityslistan julkaisun yhteydessä 5.5. tiedotetaan kaupunginhallituksen ehdotuksen sisällöstä.

Kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajan kokouksessaan 16.5.

Tiedotteessa kerrottu aikataulu perustuu tämänhetkisiin tietoihin ja tilanteeseen.

 

Lisätietoja:
Valintatyöryhmän puheenjohtaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen, 044 530 8326, saku.nikkanen@salo.fi

Salon kaupunginjohtajan hakuilmoitus Kuntarekryssä