Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon kaupungintalolla vietetään Taiteiden Yätä Itämeripäivän merkeissä

Julkaistu 28.8.2023 13:48, Päivitetty 29.8.2023 10:13

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja ja lupauksia sen hyväksi. Tänä vuonna Salossa Taiteiden Yä osuu samaan päivään, joten kaupungintalolla Taiteiden Yätä vietetään Itämeripäivän merkeissä.

Ympäristötietoiskuja ja meriaiheista taiteilua

Itämeren oma teemapäivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Salon kaupunki osallistuu Itämeripäivän ohjelmaan omalla tapahtumalla nyt kolmatta kertaa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Taiteiden Yän yhtenä teemana tänä vuonna taas on ekoilu, joten ympäristötietoisuutta lisäävä Itämeripäivän tapahtuma sopii tähänkin teemaan hienosti.

Itämeripäivänä torstaina 31.8.23 klo 16-20 Salon kaupungintalolla tuodaan meriteemaa ja ympäristön suojelua esille monin eri tavoin. Ohjelmassa on luvassa muun muassa merellistä harmonikkamusiikkia Soivakodin muusikoiden Heikki Laaksosen ja Samu-Markus Pyykön esittämänä, Lounais-Suomen Jätehuollon neuvontapiste, Hiilineutraali Salo 2035-hankkeen tietoiskuja sekä Salon Navigaatioseuran toiminnan esittelyä. Iltaan mahtuu tietysti myös suosittu Infon Hannan Bingo, tällä kertaa meri- ja ympäristöteemaisin palkinnoin. Kahvilaravintola Kaneliomena on myös menossa mukana ja tarjoilee monenlaisia teemaansopivia herkkuja. Ohjelmassa on tekemistä ja koettavaa erityisesti lapsille ja perheille. On lapsille suunnattu taidepaja, jossa tehdään iso meriaiheinen taideteos yhdessä, LSJH:n Jätejengi-lajittelurata sekä Navigaatioseuran pisteellä mm. lajitunnistusta sekä monenlaista merellistä puuhaa lapsille.

Mahanpuruja muovista -kampanja myös käynnissä

Itämeren tilaan kiinnitetään huomiota myös Pidä Saaristo Siistinä ry:n Mahanpuruja muovista -kampanjassa, mihin Salon kaupunki osallistuu nyt toista kertaa.  Valtakunnallisesti kampanja käynnistyy jo viidettä kertaa, ja tänä kesänä katukaivoja merkitään värikkäillä kalakuvilla yhteensä 15 kaupungissa. Saloon asennettiin viikolla 34 yhteensä kymmenen kaivonkansitarraa, muun muassa kaupungintalon edessä olevaan katukaivoon, Horninkadulle sekä perhepuistoon. Kampanja-aika on 21.8.-3.9.

Lisätietoja

Lue lisää Itämeripäivän ohjelmasta kaupungintalolla.

Lue lisää Itämeripäivästä.

Tutustu Taiteiden Yän tarjontaan kokonaisuudessaan.

Lue lisää Mahanpuruja muovista -kampanjasta.