Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon kaupunki järjestää yhteistyössä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kanssa terveydenhuoltopalveluiden infotilaisuuden ukrainalaisille 12.3. ja 9.4.2024

Julkaistu 11.3.2024 07:12

Salossa on tällä hetkellä noin tuhat sotaa paennutta ukrainalaista, joista noin puolet on hakenut ja saanut kotikunnan Salosta. Kuntalaisina ukrainalaiset ovat luonnollisesti oikeutettuja sekä kaupungin että hyvinvointialueen palveluihin. Yksi tärkeimmistä palveluista on sosiaali- ja terveyspalvelut. Salon alueella näistä palveluista vastaa Varsinais-Suomen hyvinvointialue (VARHA).

Salon kaupunki järjestää yhteistyössä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kanssa kaksi terveydenhuoltopalveluiden infotilaisuutta ukrainalaisille:

  • tiistaina 12.3. klo 17-19
  • tiistaina 9.4. klo 17-19

Tilaisuudet järjestetään Salon kaupungintalolla valtuustosali Tammessa (Tehdaskatu 2, 1. krs.). Molempiin infotilaisuuksiin osallistuminen on suositeltavaa, koska tilaisuuksissa käsitellään eri asioita.

Tilaisuudet pidetään suomeksi, ukrainaksi ja venäjäksi.

Tilaisuuksissa keskustellaan muun muassa julkisista terveydenhuoltopalveluista, terveyskeskusten ajanvarauksesta, terveystarkastuksista, erikoislääkärin palveluista, maksuista, ensiavusta sekä tulkkauspalveluista.

– Suomen terveydenhoitojärjestelmä on vieras ukrainalaisille ja eroaa suuresti kotimaan järjestelmästä. Siksi on tärkeää saada oikeaa, ajankohtaista ja kattavaa tietoa suoraan asiantuntijoilta koskien terveyspalveluita, kiteyttää Salon kaupungin maahanmuuttokoordinaattori Marina Mgvdeladze.

– Kaupungin palveluista on järjestetty vastaavanlaisia tilaisuuksia aiemminkin. Tilaisuudet ovat osoittautuneet erittäin onnistuneiksi, Mgvdeladze jatkaa.

Tilaisuuksien aikana on mahdollista esittää kysymyksiä Varhan ja Salon kaupungin asiantuntijoille.
Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

– Ukrainalaisille on pyritty ja pyritään jatkuvasti löytämään toimivia ja tehokkaita palveluja, jotta heidän elämänsä Salossa pääsisi alkuun ja sujuisi hyvin. Salo tarjoaa ukrainalaisille ja kaikille muille maahanmuuttajille ohjausta ja neuvontaa, kotoutumissuunnitelman, tukea työllistymiseen sekä koulutuksen hakuun, Marina Mgvdeladze tiivistää.

Salon kaupungin verkkosivulle on koottu kattava tietopaketti maahanmuuttajalle. Tutustu sivuihin – salo.fi/maahanmuuttajalle.

Lisätiedot:
Maahanmuuttokoordinaattori
Marina Mgvdeladze
050 433 5106, marina.mgvdeladze@salo.fi