Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon kaupunki keskeyttää ystävyyskaupunkitoiminnan venäläisen Rzhevin kaupungin kanssa ja valmistautuu humanitaarisen avun antamiseen Ukrainalle

Julkaistu 1.3.2022 14:15

Salon kaupunki tukee Ukrainan itsenäisyyttä ja suvereniteettia sekä tuntee suurta surua ja myötätuntoa Venäjän sotatoimien kohteiksi joutuneita ukrainalaisia kohtaan.

Salon kaupunginvaltuuston puheenjohtajaneuvosto kokoontui eilen (28.2.) valtuuston kokouksen jälkeen keskustelemaan akuutista tilanteesta pohtiakseen keinoja tukea Ukrainaa.

Salon kaupunki keskeyttää toistaiseksi ystävyyskaupunkitoiminnan Venäjän ystävyyskaupunkinsa Rzhevin kanssa. Koronatilanteesta johtuen Salon kaupungilla ei ole tällä hetkellä käynnissä erityisiä tapahtumia tai hankkeita Rzhevin kanssa eikä uusia yhteistyötoimintoja tai -hankkeita keskeytyksen aikana suunnitella tai aloiteta.

Suomen suurimmat kaupungit (C21-kaupungit) ovat päättäneet tukea Ukrainaa humanitaarisella avulla. Kaupunkien avustukset tullaan antamaan joko raha-apuna tai humanitaarisena materiaaliapuna yhteistyössä Suomen valtion, avustusjärjestön tai muun luotettavan yhteistyökumppanin kautta. Salon kaupunki valmistelee asiaa omalta osaltaan ja osallistuu rahalliseen avustukseen mahdollisuuksiensa mukaan. Mahdollinen rahallinen avustus edellyttää kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston erillisen päätöksen.

Salon kaupunki valmistautuu myös mahdollisten pakolaisten vastaanottamiseen Ukrainasta sekä suhtautuu myönteisesti toimenpiteisiin, joilla voidaan auttaa sodan keskelle joutuneita tai sotaa pakenevia ukrainalaisia.

Lisätiedot:
Heikki Tamminen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
044 3019791, heikki.tamminen@salo.fi