Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon kaupunki selvittää kuntalaisten kokemuksia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta

Julkaistu 17.4.2023 08:23

Salon kaupunki on avannut asukkaille suunnatun kyselyn, jossa selvitetään salolaisten kokemuksia tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta kaupungissa ja sen palveluissa. Kyselyyn voi vastata 21.5.2023 asti joko verkossa tai paperilomakkeella, joita on saatavilla esimerkiksi kirjastoissa. Kyselyn tuloksia käytetään kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman laatimisen tukena.

Salon kaupunki päivittää tänä vuonna yhdenvertaisuussuunnitelmansa. Osana päivitystyötä toteutetaan asukkaille suunnattu kysely, jossa kartoitetaan kuntalaisten kokemuksia tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudessa Salon kaupungissa ja sen palveluissa.

Kyselyllä halutaan selvittää salolaisten kokemuksia kaupungin ja sen palvelujen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tilasta, jotta voimme tunnistaa asiat, jotka vaativat parannusta ja/tai toimenpiteitä.

Kyselyn tuloksia käytetään kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelman päivittämisessä. Suunnitelmassa määritellään, miten Salon kaupunki edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta omassa toiminnassaan sekä ehkäisee ja puuttuu syrjintään. Suunnitelma on tarkoitus hyväksyä kaupunginvaltuustossa loppuvuodesta 2023 ja se antaa suuntaviivat kaupungin yhdenvertaisuus ja tasa-arvotyölle. Ohjelman päivitystarpeet arvioidaan valtuustokausittain.

Kysely on avoinna 17.4.-21.5.2023, ja siihen voi vastata suomeksi tai englanniksi verkossa sekä seuraavissa kaupungin toimipisteissä paperilomakkeella toimipisteen aukioloaikoina:

Kaupungintalon Info, pääkirjasto, Halikon kirjasto, Kiikalan kirjasto, Kiskon kirjasto, Kuusjoen kirjasto, Muurlan kirjasto, Perniön kirjasto, Perttelin kirjasto, Suomusjärven kirjasto, Särkisalon kirjasto ja Salon uimahalli sekä HelppoSalo -hankkeen palvelupisteellä kaupungintalolla.

Linkki kyselyyn: https://forms.office.com/e/bCMdrKRcxH

Kuntalain mukaan kunta edistää kuntalaisten hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan. Sukupuolten tasa-arvo ja kuntalaisten yhdenvertaisuus sekä ihmisoikeuksien toteutuminen ovat keskeisiä hyvinvoinnin ja sosiaalisesti kestävän kehityksen kannalta.

Hyvin järjestetyt palvelut, toimiva ja turvallinen arki sekä tasa-arvoinen päätöksenteko luovat perustan kuntalaisten tasa-arvolle ja yhdenvertaisuudelle. Lue lisää taustatietoja tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta Kuntaliiton verkkosivuilta.

Lisätiedot:
Kehittämissuunnittelija Saija Karnisto-Toivonen
02 778 2569, saija.karnisto-toivonen@salo.fi