Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon keskusta-alueen esiopetuksen järjestämisestä kuullaan kuntalaisia

Julkaistu 19.5.2021 09:21

Salon keskusta-alueen Uskelan koulun Kavilankadun esiopetusryhmä Kontioiden tilajärjestelyistä kuullaan kuntalaisia seuraavan kahden viikon aikana. Lasten huoltajien ja henkilöstön kuuleminen on järjestetty huhtikuun aikana. Palautetta on mahdollista lähettää joko sähköpostitse tai postitse kaupungin kirjaamoon 2.6. mennessä.

Esiopetusryhmä toimii Kavilankadun kiinteistössä, jonka painumista sekä muita olosuhteita on seurattu viime vuosien aikana. Kiinteistön kellarikerroksen maanvastaisissa seinissä on Sirate Oy:n vuoden 2017 tekemissä tutkimuksissa todettu olevan laaja-alaisia kosteus- ja mikrobivaurioita.

Lisäksi kiinteistön rakenteissa on havaittu useita halkeamia, joiden syyksi on paljastunut koulun painuminen, joka johtuu puupaalutuksen pettämisestä. Painumisen aiheuttamat jännitystilat rakenteissa on merkittävä turvallisuusriski ja tästä syystä se on jatkuvassa seurannassa. Painuma on suurinta rakennuksen urheilupuistoa kohti olevalla osalla ja painuman hidastamiseksi tämän osan sokkelin vierustäyttöä kevennettiin kesällä 2019.

Toimenpide oli onnistunut ja painuminen on pysynyt maltillisena, mutta kuitenkin jatkuvana. Rakennuksen kellarikerroksen maanvastaisten seinien vaurioiden korjaaminen on varsin mittava operaatio eikä se perustuksen pettämisen takia ei ole taloudellisesti järkevää. Kellarikerroksen käyttöä on tarpeen mahdollisuuksien mukaan vähentää, jotta altistumisen mahdollisuus epäpuhtauksille olisi mahdollisimman pieni.

Edellä kuvatuista syistä johtuen koulun toimintoja on järjestettävä uudelleen ja esiopetustilat on tarkoitus siirtää käsityöluokan käyttöön. Kiinteistössä ei ole järjestettävissä muita tiloja esiopetustoimintaan, joten toiminnan jatkaminen ensi syksynä ei ole enää mahdollista. Nykyinen esiopetus jatkuu tiloissa toukokuun ajan.

Syksystä alkaen Salon keskusta-alueella esiopetusta järjestetään päiväkoti Mesikämmenessä ja Torikadun päiväkodissa.

Opetuslautakunta käsittelee Uskelan koulun Kavilankadun esiopetusryhmän lakkauttamista kokouksessaan 15.6.2021.

Salon keskusta-alueen esiopetusjärjestelyihin liittyvät kirjalliset mielipiteet pyydetään toimittamaan 2.6.2021 klo 12 mennessä sähköpostilla kaupungin kirjaamoon (kirjaamo@salo.fi) tai postitse osoitteeseen Salon kaupunki, PL 77, 24101 SALO.