Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon kohonneiden koronatartuntalukujen taustalla viruksen helposti leviävä brittimuunnos – Muutoksia avoimien päiväkotien toimintaan ja liikuntatilojen sulkuihin

Julkaistu 1.4.2021 14:14, Päivitetty 22.4.2021 14:32

Salossa on tällä viikolla todettu jo 45 koronatartuntaa. Salon kohonneiden tartuntalukujen taustalla viruksen helposti leviävä brittimuunnos.
Valtaosa tartunnoista on perheissä, joihin tartunta on pääsääntöisesti tullut aikuisen perheenjäsenen kautta.

Salon kaupunki tiedotti 17.3. ja 19.3. Kukonkallion hoivakodin yhden osaston koronatartunnoista. Osasto asetettiin tuolloin karanteeniin. Kontrollijoukkotestauksessa on todettu neljä uutta tartuntaa ja osaston karanteeni jatkuu.

Päiväkoti Mesikämmenessä on todettu koronatartunta. Terveydenhuoltoviranomaisten mukaan altistuneiden joukossa on lapsia ja henkilökuntaa.

  • Vaikka valtakunnan tasolla on uutisoitu heikkoja signaaleja siitä, että tartuntatilanne olisi kääntymässä parempaan, on Salon tilanne ikävä kyllä päinvastainen, kommentoi tartuntataudeista vastaava lääkäri Kaisa Ellä.
  • Tulevien pyhien aikana olisi nyt ehdottoman tärkeää pitäytyä pääsiäisen vietossa omassa perhepiirissä ja välttää kaikkia ylimääräisiä kontakteja, Ellä korostaa.
  • Lisäksi on hyvä muistaa, että koronarokote eikä tehosterokotekaan anna sataprosenttista suojaa tautia vastaan, vaikka vakavalta taudinkuvalta suojaakin. Rokote ei myöskään ala vaikuttaa välittömästi eli rokotteen saaneiden tulee edelleen noudattaa kaikkia yleisiä suosituksia ja määräyksiä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, Ellä jatkaa.

Muutoksia avoimien päiväkotien toimintaan ja liikuntatilojen sulkuihin

Salon kaupungin koronatilanteesta johtuen on päätetty sulkea Halikon, Muurlan, Perniön ja Piritan avoimet päiväkodit ajalla 6.-30.4.2021.

Liittyen Lounais-Suomen aluehallintoviraston eilen (31.3.) tekemiin päätöksiin ovat liikuntapalvelujen hallinnoimat sisäliikuntapaikat ja saunat ovat suljettuina yleisöltä sekä 2007 tai aikaisemmin syntyneiden nuorten ja aikuisten harrastustoiminnalta 1.-14.4.2021 välisen ajan. Aikaisempi aikarajaus oli 1. – 11.4.2021.

Ammattiurheilua, 2008 syntyneiden ja nuorempien harrastustoimintaa, yksilöllistä harjoittelua ja perheiden sisäistä liikuntaa voi toteuttaa sisäliikuntatiloissa tilojen varaajille annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lounais-Suomen aluehallintoviranomaisen tiedote 31.3.2021.