Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon koronatilanteesta johtuen liikuntapaikkojen sulkuja ja muita palveluja koskevia rajoituksia jatketaan

Julkaistu 15.4.2021 14:28

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tartuntatautilain 58 g perusteella tehnyt 14.4.2021 päätöksen palvelujen sulkemisesta ja rajoittamisesta Varsinais-Suomen kuntien alueelle. Päätös on voimassa 15. -18.4.2021. Lisäksi kunnat voivat paikallisen koronatilanteen mukaan jatkaa omia päätöksiään palvelujen sulkemisesta ja rajoittamisesta.

Salon kaupungin koronajohtoryhmän torstaina (15.4.) tekemän linjauksen mukaan Salon liikuntapaikkojen sulkuja sekä muita palveluja koskevia rajoituksia jatketaan edelleen 19.-25.4.2021 välisen ajan.

Aikavälillä 15. – 25.4.2021 kaupungin palveluja koskevat sulut ja rajoitukset ovat seuraavat:

Kuntalaisten liikuntapaikkojen käyttö

Sisäliikuntapaikat (uimahalli, jäähalli, liikuntahallit, koulujen liikuntasalit ja kuntosalit), ulkoliikuntapaikkojen pukutilat sekä liikuntapalvelujen hallinnoimat uimarantojen saunat ovat suljettuina.

Poikkeuksena tähän ovat alla mainitut yksilöllisen liikuntaharrastamisen palvelut, joita voi käyttää yksityisenä kuntalaisena liikuntapaikkojen aukioloaikoina siten, että vähintään kahden metrin turvaväli säilyy koko ajan. Käyttäjien tulee noudattaa liikuntapaikoilla annettuja turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

 • yleisurheilu, enintään 2 hlöä (Salohallin juoksusuora)
 • perheiden sisäisiä liikuntavuoroja voi varata (liikuntasalit ja liikuntahallit)
 • tennishallin kaupungin vuoroja voi varata 19.4 alkaenSalohallin aukioloajat ajalla 15.4.-25.4.2021: ma-pe klo 8-21, la-su suljettu.

  Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna omaehtoista liikkumista varten, poikkeuksena Urheilupuiston keinonurmi, jota voi käyttää vain myönnetyillä vuoroilla. Vuonna 2001 tai myöhemmin syntyneiden ryhmäliikuntaan voidaan myöntää vuoroja yksityisille käyttäjille niiltä osin, kun ulkoliikuntapaikat on avattu kesäkaudelle ja vuorovarausten piirissä. Liikkuminen tulee toteuttaa ilman lähikontaktia.

Urheiluseurojen, liikuntaa järjestävien yhdistysten, koulujen ja päiväkotien liikuntapaikkojen käyttö

Sisäliikuntapaikat ja uimarantojen saunat ovat suljettuina nuorten ja aikuisten (2007 syntyneet ja vanhemmat) yhdistystoiminnalta 15.4.-25.4.2021 välisen ajan.

Poikkeuksena tähän urheiluseurat voivat varata 2007 syntyneille ja vanhemmille vuoroja yksilölliseen harjoitteluun liikuntasaleissa ja -halleissa vähintään SM-tason tai maajoukkuetason urheilijoille (nuorten ja yleinen sarja). Valmentajille suositellaan kasvomaskia. Varausanomuksissa on ilmoitettava vuoroa käyttävän urheilijan sekä hänen valmentajansa nimi, muita osallistujia ei sallita.

Alakouluikäisten ja nuorempien osalta (2008 tai myöhemmin syntyneet) seuratoimintaa voi järjestää oman ryhmän tai joukkueen kesken kaupungin liikuntatiloissa. Samassa sisätilassa osallistujia voi olla enintään 10 ja tämän lisäksi ohjaajat / valmentajat, joille suositellaan kasvomaskia. Harjoittelun tulee toteutua ilman lähikontakteja.

Vuorovarauksin käytettävät ulkoliikuntapaikat ovat suljettuina aikuisten (2000 syntyneet ja vanhemmat) toiminnalta, mutta varattavissa 2001 syntyneiden ja nuorempien toimintaan. Harjoittelun tulee toteutua ilman lähikontakteja. Pukutilat ovat ainoastaan 2008 syntyneiden ja nuorempien käytössä. Rajatuilla ulkoliikuntapaikoilla osallistujia voi olla samanaikaisesti enintään 50 henkeä.

Ottelu- ja kilpailutoiminta, pelaaminen muita joukkueita vastaan ja esiintymiset ovat kiellettyjä 25.4.2021 asti.

Koululais- ja päiväkotiryhmät voivat käyttää liikuntapaikkoja osana opetusta ja varhaiskasvatusta tehtyjen varausten mukaisesti.

Kansalaisopisto

 • Kuntouttavan työtoiminnan kurssit jatkuvat lähiopetuksena
 • 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien kurssitoiminta jatkuu lähiopetuksena enintään 10 hengen ryhmissä
 • 2001-2007 syntyneiden lähiopetus ulkona on sallittu 15.4. alkaen
 • Luku- ja kirjoitustaidottomien opetus jatkuu lähiopetuksena
 • Yksilöopetus jatkuu lähiopetuksena
 • Kansalaisopiston aikuisten perusopetus on siirtynyt lähiopetukseen 12.4. alkaen
 • Muilta osin kansalaisopisto jatkaa etäopetuksessa ajalla 15. – 25.4.

Kirjastopalvelut

Kirjastoissa jatketaan entisin rajoituksin:

 • Kirjastoissa on sallittu lyhytaikainen asiointi (alle 15 min), ensisijaisesti kirjojen palautus ja varattujen kirjojen nouto
 • Kirjastojen henkilökunta rajaa tarvittaessa tiloissa yhtäaikaisesti olevaa asiakasmäärää, suurin sallittu kävijämäärä on 10 asiakasta
 • Omatoimikirjastot ovat avoinna, suurin sallittu kävijämäärä tiloissa yhtäaikaisesti on 10 asiakasta, joiden tulee itse huolehtia rajoituksen noudattamisesta.

Museot

Myös museoiden osalta jatketaan aikaisempia rajoituksia eli taidemuseoon voidaan ottaa yhtäaikaisesti enintään 10 henkilöä tasatunnein ja museokäynti varataan ennakkoon numerosta 02 778 4892. Elektroniikkamuseoon otetaan enintään 10 henkilöä yhtä aikaa (ei ennakkovarausta).

Musiikkiopisto

Solistisen instrumentin yksilöopetus jatkuu lähiopetuksena.

 • Musiikin teoriaopetus ja orkesterit jatkavat etäopetuksessa
 • 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien pienimuotoinen kamarimusiikkitoiminta toteutetaan lähiopetuksena
 • Varhaisiän musiikkikasvatuksen muskareiden lapsiryhmät jatkavat lähiopetuksessa. Perhemuskariryhmien (lapsi-vanhempi-ryhmät) opetus toteutetaan videoin ja etätehtävin.