Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon peruskoulut jatkavat lähiopetuksessa 14.12. alkavalla viikolla

Julkaistu 14.12.2020 11:42

TIEDOTE 14.12.2020 klo 11.30

Varsinais-Suomen alueellinen koronapandemiatyöryhmä antoi 11.12.2020 suosituksen siitä, että Varsinais-Suomen kunnat harkitsevat perusopetuksen siirtämistä etäopetukseen soveltuvin osin paikallisen epidemiatilanteen mukaan.

Perusopetuksessa voidaan siirtyä etäopetukseen, jos tartuntataudeista vastaava viranomainen toteaa, että koulujen sulkeminen on välttämätön toimenpide tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi.

Tartuntatautilääkärin epidemiologinen arvio on, että alueen kouluissa ei ole tapahtunut laajoja altistumisia eivätkä alueella todetut koronatartunnat ole jäljityksessä osoittautuneet olevan peräisin kouluista. Salossa ei toistaiseksi ole erityistä painetta siihen, että peruskouluissa olisi välttämätöntä siirtyä etäopetukseen, mutta kaupungilla on valmius tehdä siirto nopealla aikataululla.

Opetuksessa on kiinnitetty ja kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen, hygieniaohjeisiin ja oppilasryhmien pitämiseen mahdollisimman paljon erillään.

Vuosiluokkien 7 – 9 oppilaita muistutetaan edelleen siitä, että on erittäin tärkeää käyttää maskia sekä koulussa että koulukuljetuksissa.

Edelleen muistutetaan kaikkia myös siitä, että pandemian torjuntaan liittyvien hygieniaohjeiden, suositusten ja määräysten noudattaminen on erittäin tärkeää myös kaikessa vapaa-ajan toiminnassa. Lievissäkin sairauden oireissa tulee jäädä kotiin ja hakeutua matalalla kynnyksellä koronatestiin.