Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon taide- ja kulttuurikentän yhteinen Kulttuurifoorumi 24.11.2021

Julkaistu 12.11.2021 09:01, Päivitetty 3.2.2022 14:34

Salon perinteinen Kulttuurifoorumi järjestetään keskiviikkona 24.11.2021 klo 18-20 kulttuuritila Näkkärissä, os. Ylhäistentie 2, Salo. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on avoinna kaikille taide- ja kulttuurialan toimijoille.

Miltä näyttää tulevaisuus?

Tänä vuonna teemana on taiteen ja kulttuurin tulevaisuuden näkymät, haasteet ja mahdollisuudet kunnan elinvoiman ja kuntalaisten hyvinvoinnin rakentamisessa. Saamme puhujavieraaksi taide- ja kulttuurialan keskusjärjestö Kulta ry:n pääsihteerin Rosa Meriläisen.

”Seutukaupungeissa imago luo vetovoimaa, eikä se ole vähäinen kaupungin ilmapiirinkään näkökulmasta. Houkuttelevuustekijöinä tärkeitä ovat kaupungin ilmapiiri ja fiilis sekä erottuvuus. Mielikuvatasolla ilmapiiri kytkeytyy tulkintoihin paikkakunnan yhteisöllisyydestä ja aktiivisuudesta.” – Rosa Meriläinen, https://kulttuurijataide.fi/kulttuuri-aluekehityksen-valineena/

KULTA ry:n tavoitteena on vahvistaa alan yhteiskunnallista asemaa ja taloudellisia toimintaedellytyksiä valtakunnallisesti. Toiminnan keskiössä ovat kulttuuri- ja taidebudjetin kasvattaminen, luovien alojen merkityksen nostaminen ja kulttuurihyvinvoinnin edistäminen.

Oivalluksia ja kuulumisia

Teemoja käsitellään myös paneelikeskustelussa, jota johdattelee Kulttuurikumppanien puheenjohtaja Mia Kuisma (Salon Teatteri ry). Panelisteina ovat Rosa Meriläinen sekä vapaa-ajan lautakunnan pj. Piia Keto-Oja, vapaa-aikajohtaja Hilpi Tanska ja Risto Gustafsson Seuraparlamentista. Monialaisen keskustelun ja yleisökysymysten myötä toivomme löytyvän oivalluksia ja uusia polkuja hyödyntää entisestään taiteen ja kulttuurin potentiaalia.

Ohjelmassa lisäksi terveiset Kulttuurikumppanien vilkkaan toimintavuoden tiimoilta ja ensi vuoden jäsenyhdistysten julkistaminen. Myös kulttuuripalveluiden väki kertoo museopalveluiden ajankohtaisista kuulumisista sekä mm. kulttuurikasvatussuunnitelma Nappulan etenemisestä. Luvassa myös taideyllätyksiä!

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on avoinna kaikille kiinnostuneille. Edellytämme maskin käyttöä, kiitos ymmärryksestä.

Tarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumaan ennakkoon, sähköpostilla kulttuuritapahtumat@salo.fi tai puhelimitse 044 778 4982.

Kutsun ja tarkan ohjelman löydät liitteestä:

kulttuurifoorumi2021_kutsu (632,45 Kt)