Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon Terve Suomi -tutkimuksen tiedonkeruun viimeinen vaihe käynnistyy

Julkaistu 22.1.2024 12:58

Terve Suomi -tutkimuksen tiedonkeruu aloitettiin syyskuussa ja tiedonkeruun viimeinen vaihe on alkanut. Salon kaupunki on tilannut Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta tutkimuksen, jolla halutaan selvittää salolaisten terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä ja tyytyväisyyttä palveluihin koskien niin kaupungin kuin hyvinvointialueen järjestämiä palveluja. 2800 salolaista aikuista kutsuttiin mukaan tutkimukseen ja 10.1 mennessä 1161 salolaista on jo osallistunut tutkimukseen. Tavoitteena on, että vähintään 50 % kutsutuista osallistuu tutkimukseen. Raportti tutkimuksen tuloksista julkaistaan toukokuussa 2024. Vastaava tutkimus toteutetaan Varsinais-Suomessa myös Turussa ja Kaarinassa ja lisäksi 7 muussa kunnassa.

Tutkimukseen kutsutut osallistuvat tutkimukseen täyttämällä tutkimuskyselyn joko verkossa tai paperilomakkeella. Kyselyyn vastaaminen kestää noin puoli tuntia ja vastaamisaikaa on helmikuun loppuun asti. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 70 kpl 50 € lahjakortteja K-kauppoihin. Vastanneet osallistuvat arvontaan automaattisesti ja arvonnassa voittaneiden nimiä ei julkisteta. Vastaaminen antaa osallistujalle mahdollisuuden pohtia omaa hyvinvointiaan ja siihen vaikuttavia tekijöitä ja tuottaa kaupungille ja hyvinvointialueelle kaivattua ja tärkeää tietoa hyvinvointipalvelujen kehittämiseksi. Kysymykset liittyvät mm. seuraaviin aiheisiin: elinolot, koettu terveys ja elämänlaatu, ravitsemus, fyysinen aktiivisuus ja uni, päihteet, mielenterveys, osallisuus, syrjintä, toiminta- ja työkyky, kulttuuripalvelut, sote-palvelujen käyttö ja kokemukset. Salosta ei ole tietoja vastaavassa laajuudessa aikaisemmin kerätty. Iloitsemme jokaisesta kaupunkilaisesta, joka on jo osallistunut tai osallistuu tutkimukseen ennen tiedonkeruun päättymistä.

Yhteystiedot

Tutkimuksen osallistujille:
Sähköposti: tervesuomi(at)thl.fi
Puhelin (ilmainen): 0800 97730 arkisin klo 9–11

Salon kaupungin Terve Suomi -yhteyshenkilönä toimii hyvinvointikoordinaattori Hilpi Tanska, puh. 050 344 5463hilpi.tanska@salo.fi