Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon työllisyyden kuntakokeilun ensimmäinen kuukausi oli onnistunut

Julkaistu 16.4.2021 10:38

Salon työllisyyden kuntakokeilun asiakastyötä on takana jo reilu kuukausi. Asiakassiirroissa kuntakokeiluun siirrettiin noin 2800 työnhakijaa Salosta, Marttilasta ja Koskelta. Asiakkaat ovat saaneet tiedotteen kuntakokeiluun siirrosta postitse.

Asiakassiirrot sujuivat kokonaisuutena hyvin ja kaikilla kokeiluun ohjatuilla työnhakijoilla on nyt nimetty omavalmentaja. Omavalmentajia on yhteensä 18. Eri kohderyhmillä (esim. nuoret) on omat omavalmentajansa.

– Omavalmentajien ja kuntakokeilun toimipisteet, joissa asiakkaita otetaan vastaan, ovat Salossa Voimalan päivystyspalvelut sekä Waltti Salorankadulla ajanvarauksella. Koskella ja Marttilassa toimipisteinä ovat kunnanvirastot”, kertoo koordinaattori Salla Seppälä.

Omavalmentajan tehtävänä on tukea työnhakijaa työllistymistä edistävien tavoitteiden laadinnassa ja toteutuksessa. Kuntakokeilun asiakkailla on mahdollisuus osallistua oman tilanteen ja tarpeen mukaan suureen määrään erilaisia palveluita. Käytössä on mm. valmennuksia, koulutuksia, ammatinvalinnan ohjausta, yksilöllistä tai ryhmässä tapahtuvaa toimintaa ja ohjausta. Iso osa palveluista toteutetaan tällä hetkellä etänä eli koronatilanne ei estä työllistymisen aktiivista edistämistä.

Koronatilanne on vaikuttanut myös kuntakokeilun toimintaan. Omavalmentajat antavat ohjausta ja ottavat yhteyttä asiakkaisiin tällä hetkellä pääosin etänä eli puhelimitse tai muiden etäyhteyksien avulla. Kuntakokeilun työntekijöiden toiveissa on, että jo syksyllä päästäisiin vihdoin tapaamaan asiakkaita kasvotusten ja järjestämään Voimalassa tapahtumia työnhakijoille.

Lisätietoja Salon työllisyyden kuntakokeilusta