Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon yläkoulujen 7. ja 8. luokat sekä lukiot siirtyvät takaisin lähiopetukseen 24.5. alkaen, muut rajoitukset voimassa toukokuun loppuun

Julkaistu 20.5.2021 12:43

Salon kaupungin koronatilanne on vähitellen paranemassa, ja kaupungin tänään kokoontunut koronajohtoryhmä linjasi, että yläkoulujen 7. ja 8. luokat sekä lukiot siirtyvät takaisin lähiopetukseen 24.5. alkaen.

Kaupunki muistuttaa, että henkilöstöä sekä 4.- 9.-luokkien ja lukioiden oppilaita koskeva vahva maskisuositus on edelleen voimassa ja kouluun tullaan ainoastaan täysin terveinä.

Kaupungin koronajohtoryhmä päätti myös jatkaa Halikon, Piritan, Muurlan ja Perniön avoimien päiväkotien sekä nuorisotilojen sulkua 31.5. asti.
Koska kaikkien rajoitusten samanaikainen purku saattaa kääntää tartuntatilanteen uudelleen huonompaan suuntaan, jatkaa kaupunki muita voimassa olevia rajoituksia aikaisemmin tiedotetun mukaisesti.

Tämä koskee myös lasten harrastustoimintaa, vaikka Varsinais-Suomen tasolla alueellinen koronakoordinaatioryhmä tiedottikin eilen (19.5.), että lapset ja nuoret, jotka ovat syntyneet vuonna 2001 tai myöhemmin, voivat harrastaa sisätiloissa myös lähikontakteja sisältäviä lajeja eilisestä lähtien.

– Vaikka alueellinen koronakoordinaatioryhmä antaakin suosituksia koko alueelle, on se myös todennut, että kunnat voivat oman epidemiologisen tilanteensa mukaan tehdä koko aluetta tiukempia päätöksiä. Siksi puramme Salossa rajoituksia hallitusti asteittain, jotta vältytään uudelta tautitilanteen vaikeutumiselta. Tästä syystä pidämme voimassa myös 2001-2007 syntyneiden sisätiloja koskevan harjoittelurajoituksen, vaikka se ymmärrettävästi nuoria harmittaakin, tarkentaa tartuntatautilääkäri Kaisa Ellä.

Lounais-Suomen aluehallintoviranomaisen päätöksen mukaan Varsinais-Suomessa on voimassa 10 hengen kokoontumisrajoitus 31.5. asti. Jotta kokoontumisrajoituksia voitaisiin lieventää, tulisi Varsinais-Suomessa päästä leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen eli ilmaantuvuusluvun tulisi olla kahden viikon ajan alle 25 / 100 000 asukasta. Tällä hetkellä se on Varsinais-Suomessa yli 90 ja Salossa yli 200 johtuen vajaan kahden viikon takaisista tartuntaryppäistä.

Salon kaupungin voimassa olevat rajoitukset 30.5. tai 31.5. asti

Kaupungintalo ja Halikon virastotalo

kaupungintalo ja Halikon virastotalo ovat suljettuja yleisöltä 31.5. asti. Poikkeuksena 26.5. alkava kuntavaalien kaupungintalolla tapahtuva ennakkoäänestys, joka toteutetaan erikoisjärjestelyin.

Kaupungintalon info palvelee asiakkaita ajanvarauksella maanantaisin ja torstaisin klo 9.00 – 14.00. Ovet eivät tuolloinkaan ole auki, vaan asiakas noudetaan ulko-ovelta ja saatetaan asioinnin jälkeen ulos.

Halikon virastotalon palvelupiste palvelee asiakkaita tiistaisin klo 12.00 – 15.00 samalla periaatteella.

Muuten asiakkaita palvellaan virka-aikana puhelimitse ja sähköpostitse tai varaamalla aika suoraan tarvittavasta palvelusta. Yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta tai kaupungin keskuksesta (02 7781).

Museot, 30.5. asti

 • taidemuseo on avoinna ennakkovarausta vastaan enintään 10 hengelle yhtäaikaisesti, varaukset numerosta 02 778 4892
 • elektroniikkamuseo on avoinna enintään 10 hengelle yhtäaikaisesti

Kansalaisopisto, 30.5. asti

 • 2008 syntyneiden ja nuorempien toiminta jatkuu aiempaan tapaan
 • 2007 syntyneiden ja vanhempien toiminta jatkuu etänä tai ulkona

Liikuntapalvelut & kaupungin liikuntapaikat, 30.5. asti

Sisäliikunta

 • sisäliikuntapaikat (uimahalli, kuntosalit, liikuntasalit ja -hallit) sekä kaikki saunat suljettu yleisöltä
 • 2008 syntyneiden ja nuorempien harjoittelu sallittu, ei lähikontaktia, pukutilojen käyttöä ei suositella
 • 2007 syntyneet ja vanhemmat eivät harjoittele sisäliikuntatiloissa
 • perheen sisäiset vuorot ja yksilöharjoittelu (SM-tason urheilija & valmentaja) liikuntasaleissa sallittu 17.5 alkaen
 • ottelut, turnaukset ja kilpailut kielletty 30.5 asti

Ulkoliikunta

 • sallittu kaikille koronasuosituksia noudattaen, 2000 syntyneet ja vanhemmat ei lähikontaktia
 • pukuhuoneet vain 2008 syntyneiden ja nuorempien käytössä
 • ottelut, turnaukset ja kilpailut (esim. yu-kilpailut) kielletty 30.5 asti
 • rajatulla alueella voi liikkua enintään 50 henkeä yhtäaikaisesti.