Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon yläkoulut ja lukiot etäopetukseen 8.- 28.3. väliseksi ajaksi

Julkaistu 4.3.2021 16:05

Valtioneuvoston viime viikon koronaohjeistukseen liittyen ja tartuntatautilain 58 §:n nojalla on Lounais-Suomen aluehallintovirasto antanut tänään (4.3.) määräyksen sulkea toimialueellaan sijaitsevien oppilaitosten tilat siten, ettei tiloja saa käyttää vuosiluokkien 7-9 opetuksen järjestämiseen ajalla 8. – 28.3.

AVIn määräykseen perustuen Salossa on tehty päätös siirtää 7.-9. luokkien oppilaat etäopetukseen ajalle 8. – 28.3. Kuten AVIn määräyksessä todetaan, on erityisen tuen ja valmistavan opetuksen sekä joustavan perusopetuksen oppilailla oikeus lähiopetukseen.

Valtioneuvoston ohjeistuksiin ja Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän suosituksiin liittyen myös Salon lukioissa siirrytään etäopetukseen 8. – 28.3. väliseksi ajaksi. Lukiot tiedottavat tarkemmin etäopetukseen liittyvistä ohjeista sekä ylioppilaskirjoituksiin liittyvistä järjestelyistä Wilman kautta.

Kouluruokailu yläkoululaisten etäopetuksen aikana

Yläkoulujen etäopetuksen aikana oppilaalle voidaan noutaa päivittäin jäähdytetty koululounas oppilaan koululta. Annosruokien jakelu aloitetaan tiistaina 9.3. Vaihtoehtoisesti huoltaja voi ilmoittaa, että oppilaalle noudetaan etäopetuksen ajaksi tarkoitettu ruokakassi. Ruokakassien jako on suunniteltu toteutettavan 11.3. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan huoltajille.

Koulut tiedottavat tarkemmin oppilaille ja huoltajille kaikista etäopetuksen aikaisista järjestelyistä ja esimerkiksi oppilaille tarvittaessa jaettavista lainalaitteista. Oppilashuollon palvelut ovat oppilaiden käytettävissä ensisijaisesti etäyhteyksin.

Kaupunki muistuttaa, että kaikkien yläkoululaisten huoltajien on tärkeää lukea Wilman kautta lähetetty yksityiskohtaisempi tiedote ja huomioida erityisesti, että etäopetuksen ruokailu edellyttää ennakkoilmoittautumista maanantaihin 8.3. klo 9 mennessä.