Hyppää sisältöön
Tiedote

Salossa aloitetaan kolmas rokotuskierros ikäryhmälle 55-59-vuotiaat

Julkaistu 3.12.2021 12:23

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoi eilen (2.12.) suosituksen, jonka mukaan kolmansia koronarokoteannoksia ryhdytään antamaan kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen. THL suosittelee, että rokotusjärjestyksessä edetään vanhimmista nuorimpaan, sillä ikä on merkittävin vakavalle koronataudille altistava tekijä.

Salossa kolmannen rokotteen ajanvaraus laajennetaan tästä päivästä alkaen 55 vuotta täyttäneisiin, jotka eivät kuulu mihinkään muuhun kolmanteen koronarokotteeseen oikeuttavaan ryhmään.

Näihin ryhmiin kuuluvat muun muassa 60 vuotta täyttäneet, lyhyellä annosvälillä rokotetut, lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 tai 2 kuuluvat, koronapotilaita hoitava ja muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan kaksi (2) kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Suositus kolmansista annoksista koskee nyt myös alle 30-vuotiaita miehiä, joille kolmantena rokoteannoksena annetaan ainoastaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Kolmatta koronarokotusta varten varataan aika joko sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi tai puhelimitse arkisin klo 8–14 numerosta 02 7723 605. Puhelinajanvaraus saattaa ruuhkautua, joten kaupunki suosittelee ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen käyttöä. Sähköinen ja puhelinajanvaraus käyttävät yhteisiä varauskirjoja eli varattavissa olevat ajat ovat molemmissa kanavissa samoja. 

Sähköisessä ajanvarauksessa valitaan vastaanoton tyypiksi ”Koronarokotukset 3. annos” ja vastaanottajaksi ”Kuka tahansa”. Näin ohjelma tarjoaa kaikki vapaana olevat ajat 60 vuorokautta eteenpäin. Lisäksi ajanvarauksen lisätietokenttään kirjataan, milloin on saanut 2. annoksen ja rokotteen nimi.

Sähköisessä ajanvarauksessa on myös mahdollista tarkastaa voimassa oleva rokotusajanvaraus sekä peruuttaa ja siirtää aikaa.

Lisäksi THL suosittelee, että riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita lapsia ryhdytään rokottamaan koronavirusta vastaan heti, kun lapsille tarkoitettuja rokotevalmisteita saadaan maahan. Kaupunki tiedottaa asiasta myöhemmin.